DuList IN

S Mirnom i Valneom napravi kutiju kolačića i božićne čestitke!

mirna sentic valnea dzamarija 2

‘Izradi kutiju kolačića iorigi­nalne čestitke pa gledaj filmove do Božića’, naziv je božićne radionice koju će zajedno održati naša draga suradnica, nutricionistica Mirna Sen­tić i restauratorica Valnea Džamarija. Riječ je o radionici koja će biti podije­ljena u dva dijela. Valnea će sudionike upoznati s izradom čestitki na ručno izrađenom papiru, kao i s kaligrafi­jom, oslikavanjem akvarelom te ukra­šavanjem pečatom. Moći će izraditi i vrući pečat. Dok se jedan tim bude bavio time, drugi će biti u kuhinji. Tu ih očekuje slasni božićni aperitiv, a kasnije izrada vruće čokolade i tri vrste kolača. Mirna će za sve polaznike radi­onice pripremiti knjižicu nutritivno balansiranih božićnih recepata. Druženje ­uz neizostavne božićne pjesme s Mirnom i Valneom održat će se subotu, 9. prosinca u Konobi Veranda 2.0 u Orašcu s početkom u 9.30 sati.

Prijave možete poslati na e-mail mirna.nutrigurman@gmail.com ili valneastationEry@gmail.com. Radio­nica će koštati 60 eura po osoba. Ako dođete u paru, cijena je 50 eura po osobi.

Zanimljiv sadržaj za sugrađane
Naše dvije sugovornice spojile su životne okolnosti prije nekoliko godina. Naime, Valnea je bila Mirnina prva kli­jentica u njenom nutricionističkom savjetovalištu ‘Mirna Nutrigurman’. Iz svega se rodilo divno prijateljstvo, a Mirna je kasnije bila velika podrška Valnei na njenom poduzetničkom putu i stvaranju brenda ‘Valnea Sta­tionery’. Stoga nije ni čudno kako su se dvije mlade poduzetnice kreativno udružile i odlučile na zajednički pro­jekt. Osmislile su već spomenutu radi­onicu, prvenstveno iz želje stvaranja novog, zanimljivog sadržaja za naše sugrađane, a za kojeg bismo mogli reći da itekako nedostaje u našem gradu.

— Svaki dan šaljemo jedna drugoj neke kreativne i zanimljive stvari. Samo nam je jedan dan palo na pamet ‘mogle smo nešto skupa’. Baš mi je drago što smo u mogućnosti nešto napraviti ovakvo i podijeliti svoje zna­nje s našim sugrađanima. Nadam se da će ta radionica biti odličan način da naši polaznici nađu vremena za sebe u ovom užurbanom vremenu. Ako im damo ‘mrvicu’ mira, pozitive i strplje­nja, mi smo puno napravile – kazala je Mirna.

mirna sentic valnea dzamarija 4

Vruća čokolada, čestitke…
Kao što smo naveli, svi sudionici će moći sudjelovati u stvaranju novog gastronomskog i kreativnog iskustva. S Mirnom će izrađivati božićne kola­čiće i vruću čokoladu.

— Vruća čokolada je nekako podcije­njena. Svi će je moći ‘ukrasiti’ sa svime što žele, kao što je marshmallow ili karamela. Tako da će svatko moći dati svoj pečat – rekla je Mirna.
Valnea ističe kako će svatko moći napraviti više čestitki. Inače, navela je, iznos ‘gotove’ kupljene čestitke u butizi može biti 2 do 3 eura, dok je vrijednost jedne čestitke na ručno izrađenom papiru čak trostruko veća.

— Te bi čestitke sudionici mogli napraviti onima koje jako vole. Bit će to dobra prilika za izradu čestitke svo­jim najdražim osobama. Voljela bih da davanje čestitki bude ponovno ‘in’, što je i nekakav moj primarni cilj – kazala je Valnea koja čestitke, kao i ostale uratke, tiska na tiskarskom stroju sta­rom oko sto godina. Svaki će polaznik radionice tako izaći s paketićem kola­čića i čestitki, kao i s vrijednim zna­njem. Naše se sugovornice nadaju kako će ovakve radionice postati tradicija, ne samo u božićnom vremenu.

mirna sentic valnea dzamarija 3

O MIRNI
Nutricionistica i suradnica DuLista Mirna Sentić već nekoliko godina uspješno vodi nutricionističko savjetovalište ‘Nutrigurman’ u DURA-i. To je mjesto gdje stvara, savjetuje, educira i prati napredak svojih klijenata. Sada se posebno usmjerila na rad s osobama koji imaju hormonski disbalans te s parovima kojima je cilj ostvariti zdravu trudnoću. Dio Mirninog znanja možete iskusiti na broj­nim kulinarskim radionicama i predavanjima koje redovito odr­žava. Mirna također predaje stu­dentima Hotelijerstva, restorater­stva i gastronomije na Sveučilištu u Dubrovniku.

mirna sentic valnea dzamarija 1

O VALNEI
Restauratorica Valnea Džamarija od malih je nogu u umjetničkim vodama te od tada njeguje svoj talent. Magistrirala je restauraciju papira, a trenutno odrađuje staž u Hrvatskom restauratorskom zavodu. Vlasnica je obrta za prera­đivačku industriju ‘Valnea Statio­nery’. Dogodio joj se ‘klik’ tijekom pandemije koronavirusa i odlu­čila se upustiti u izradu papira. Dosad je, među ostalim, surađi­vala u izradi zanimljivih čestitki, pozivnica za vjenčanja i ostalim projektima.

Foto Nikša Sentić

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist