DuList PROMO

REZERVAT LOKRUM Oaza mira i istinskog hedonizma

lokrum glavna

Raskošna ljepota prirode otoka, duboka hladovina ispod drveća i stjenovite plaže ključne su značajke Lokruma, skrivenog dragulja smještenog samo 10-minutnom vožnjom brodom od povijesne jezgre
Dubrovnika. Pod zaštitom UNESCO-a, ovaj šumoviti otok ponosan je član ekološke mreže ‘Natura 2000’. Samo 600 metara udaljen od povijesne jezgre, izvanredno je mjesto za bijeg od gradske vreve i svakodnevnog života. I ne zaboravimo, s Fort Royala pruža se najljepši pogled na zidine i Cavtat!

Lokrum je danas omiljeno mjesto zaljubljenih. Šetnje kroz maslinike, otkrivanje skrivenih plaža – sve to čini ovaj mali otok posebnim i često posjećenim kako od domaćih, tako i od stranih gostiju. Plaže na Lokrumu vrlo su privlačne i protežu se duž cijele obale otoka. Posebno atraktivna je ona oko Mrtvog mora, smještena u borovoj šumi na jugozapadu otoka, s vrlo ugodnom temperaturom za uživanje dugo nakon glavne turističke sezone.

Iako su uglavnom stjenovite, plaže su općenito prilagođene djeci i starijim plivačima. Duž otoka postavljeno je 25 skalica od nehrđajućeg materijala koje omogućuju jednostavan ulazak u more. Snježnobijele stijene smještene na vanjskom južnom dijelu otoka predstavljaju atrakciju i pružaju dozu adrenalina svim plivačima koji žele isprobati akrobatske skokove u more! Najpopularnija mjesta na otoku, često viđena na društvenim mrežama, upravo su stjenovite površine! Sa svojom konfiguracijom i privlačnošću, jednostavno pozivaju na fotografsku seansu!

Na otoku se može pronaći mnogo rekvizita za vježbanje, teren za boćanje, mini parkovi, tereni za nogomet i odbojku, ali i različite vrste zabave. Otok ima knjižnicu u Lugarevoj kući, gdje možete birati između 1000
naslova. Tu možete kupiti multimedijalni vodič s pričom o Rezervatu na šest jezika, šetati po otoku ili opuštati u maslinati.

Nova linija Trsteno – Lokrum:
Putovanje kroz Dubrovačke đardine

Oduševite se novom pogodnošću koju Rezervat Lokrum nudi svojim posjetiteljima – hibridnim brodom ‘Lacroma’ na liniji Trsteno – Lokrum. Na ovaj način spajaju se dva prekrasna botanička vrta, stvarajući spoj
između đardina Dubrovnika. Ova linija je savršena za sve koji žele izbjeći gužvu na cestama i provesti jedan dan istražujući dva zaštićena područja: posebni rezervat šumske vegetacije Lokrum i parkovnu arhitekturu
Arboretum Trsteno. Kako bi ovo iskustvo uistinu bilo jedinstveno postoje tri različite opcije izleta, a više informacija o rutama, samom projektu i cijenama potražite na službenim stranicama Povijesnih vrtova Dubrovačkog primorja www.pvdp.hr. Važno je napomenuti kako ovaj brod ima dvije iskrcajne rampe za slabo pokretne osobe.

Hibridni brod ‘Lacroma’ polazi iz Gruške luke do Arboretuma Trsteno, zatim ide do Rezervata Lokrum na kojem se boravak planira do 15 sati. Posjetitelji mogu produžiti svoj boravak na Lokrumu te se vratiti u gradski porat koristeći standardu liniju Rezervata.

Ako se odlučite uživati na jednom od ponuđenih izleta obavezno je rezervirati svoje mjesto slanjem e-maila na kristina@lokrum.hr. ‘Lacroma’ je ograničenog kapaciteta i može primiti maksimalno 50 putnika.

Pročitajte još

Neizostavan element moderne higijene

Dulist

LIBERTAS MEĐUNARODNO SVEUČILIŠTE Prijave u tijeku!

Dulist

U HOTELU RIXOS Otkrijte XD kolekciju i kampanju koja donosi prepoznatljiv, a uvijek nov jezik

Dulist