Aktualno

RAZVOJ GOLF Kristić i Zelena akcija znali su sadržaj odluke prije nego je objavljena

Maketa golfa

Tvrtka Razvoj golf d.o.o. uputila je priopćenje za medije, a vezano za izjave zastupnika Mosta i Zelene akcije uz jučer donesenu presudu Upravnog suda u Splitu kojom je ukinuto rješenje nadležnog Ministarstva o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš.

-Iz usmenog obrazloženja presude, jer pisani otpravak još nije napravljen, proizlazi da je rješenje poništeno radi jedne formalne pogreške odluke Ministarstva, a to je da Studijom nisu obuhvaćena i zemljišta koja su izvan obuhvata projekta. Sud nije zaključio da projekt ima štetan utjecaj na okoliš, nego je rješenje Ministarstva ukinuto zbog pogreške u proceduri.
Tvrtka Razvoj golf podnijela je zahtjev za procjenom utjecaja na okoliš koja uključuje i dvije turističke zone, međutim, na zahtjev Ministarstva, isto nije bilo predmetom Studije.
Zabrinjava činjenica da zastupnik Mosta Maro Kristić komentira presudu i njezine pojedine dijelove koji nisu bili izneseni na jučerašnjem ročištu te nisu dostupni niti poznati strankama i javnosti jer službeno još nije poznat sadržaj presude. Koliko smo mi upoznati, pismeni otpravak presude još nije napravljen, niti su poznati zaključci suda, iz čega proizlazi da je g. Kristić već ranije imao pristup sudskoj odluci, odnosno znao je kakva će ona biti.
Izjave zastupnika Kristića i Zelene akcije u svakom su slučaju potvrda naših tvrdnji da su zastupnici Mosta znali za sadržaj jučerašnje odluke Suda, a prije nego li je ista objavljena. Informacija da su djelatnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode dobili zabranu nadležnih za prisustvovanje ročištima i davanje iskaza, zbog čega je jasno kako sud nije mogao dobiti cjeloviti uvid u problematiku, je izuzetno neuobičajena.
S obzirom da je presuda donesena protiv Ministarstva zaštite okoliša i prirode kao tuženika, ponavljamo i očekujemo da to isto Ministarstvo u najkraćem roku ispravi svoje pogreške u skladu s pravilima struke i presudom suda, kako bi se projekt mogao nastaviti bez zastoja – priopćenje je Razvoj golfa.

Pročitajte još

MASOVNI TEHNOLOŠKI KVAR I naša zračna luka osjeća posljedice!

Dulist

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist