Aktualno

“Razvoj golf” dovodi referendum u pitanje

"Razvoj golf" dovodi referendum u pitanje

Tvrtka "Razvoj golf" tražila je od Ministarstva uprave da proglasi nezakonitim referendumsko pitanje za koje je prikupljeno jedanaest tisuća potpisa građana Dubrovnika.

U dopisu Ministarstvu, investitor u projekt navodi kako bi htio "skrenuti pozornost na nezakonitost referendumskog pitanja, sudjelovati u provjeri (ne)pravilnosti prilikom izjašnjavanja birača i sudjelovati u provjeri verificiranja svakog pojedinog birača".

Tvrtka razvoj golf tražila je 11. ožujka dopisom Ministarstvu upravi da se odbaci referendumsko pitanje, unatoč tome, kako navode na H-Alteru, da tvrtka u javnosti pokušava ostaviti dojam kao da se ne miješa u demokratski proces koji se odvija putem zahtjeva građana za raspisivanje referenduma o usvajanju Urbanističkog plana uređenja (UPU) za njihov projekt.

Tako u svom dopisu navode još: "Kao vlasnik, investitor i osoba koja financira UPU i sve radnje vezane za izradu UPU-a imamo pravni i ekonomski interes da nam se prizna status stranke u postupku koji se provodi pred ovim Ministarstvom kako bi sudjelovali u donošenju odluka o ispravnosti i zakonitosti prijedloga te kako bi prisustvovali provođenju upravnih radnji".

Također stoji i:  "Ovdje postavljeno referendumsko pitanje smatramo nedozvoljenim i predlažemo da Ministarstvo uprave utvrdi da referendumsko pitanje nije u skladu sa Zakonom o prostornom uređenju i gradnji, a time niti sa Zakonom o referendumu i Zakonom o lokalnoj samoupravi te da u tom smislu donese odluku da predmetno pitanje nije sukladno odredbama navedenih zakona".

Do sada u javnosti iz Razvoj golfa nisu davali izjave kojima bi osporavali referendum.
 

Pročitajte još

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist

NAKON ISPADANJA LEJLE Tarik Filipović odgovorio hejterima: ‘Vi ste psihopati i sadisti’

Dulist