Kultura

‘Razgovori o kazalištu’ započet će u subotu, prva tema premijera ‘Hamleta’

KMD FB EVENT Hamlet

‘Razgovori o kazalištu’ novost su u dubrovačkom teatru u suradnji s nagrađivanom književnicom Stašom Aras. Ove subote, 19. veljače s početkom u 18h na Velikoj Sceni KMD-a ugostit će slovensku autoricu, redateljicu i dramaturginju Liviju Pandur povodom premijere predstave “Hamlet – evidencija zločina jedne monarhije”. Ulazak je slobodan uz prethodno preuzimanje ulaznica na blagajni teatra.

Autori teksta nove premijere Kazališta Marina Držića su Tibor Hrs Pandur i Livija Pandur prema dramama “Dan umorstava u povijesti o Hamletu” Bernarda-Marie Koltèsa i “Hamlet” Williama Shakespeara. U prvi plan stavljena su četiri lica kroz prizmu obitelji i tragedije koja se događa kao rezultat pobune, u jednom danu. Ofelija, Gertruda, Klaudije i Hamlet kreću se svaki na svoj način i opiru se mehanizmu povijesti koji zahtijeva krvoproliće kao valutu za transformaciju u napredak. Igraju: Zdeslav Čotić, Mirej Stanić, Nikša Arčanin i Marija Šegvić.

Više informacija pronađite na službenoj stranici www.kmd.hr ili rezervirajte svoje mjesto na tel. (020) 321 088 // e-mail: blagajna@kmd.hr

Pročitajte još

75. IGRE Jazz senzacija oduševila publiku na Lovrjencu

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovoljetna Art&Wine radionica

Dulist

PRVI SIMFONIJSKI KONCERT ORKESTRA Monika Leskovar razgalila prepun Knežev dvor

Dulist