DuList IN

[RAZGOVOR] Leona Miletić-Dri: Ljubav prema glazbi naslijedila sam od babe Đoke

leona

Leona Miletić-Dri, mlada je Dubrovkinja, koja već dvije godine oduševljava publiku svojim čarobnim glasom. Iako trenutno radi na recepciji u jednom dubrovačkom hotelu, pjevanje bi voljela pretvoriti u svoj pravi posao što se nada da će kroz sljedeću godinu i ostvariti. Kao mala pohađala je Osnovnu muzičku školu gdje je svirala klavir. Potom je, paralelno sa srednjom školom, išla dvije godine na solo pjevanje nakon čega je odustala jer se nije vidjela kao operna pjevačica. Najviše sluša strani pop, najdraža pjevačica joj je Amy Winehouse, a najveći uzor joj je njena baba Đoka, dubrovačka Tina Turner, Georgina Saulan.

Početak ozbiljne karijere…
-Tako mi se jedan dan lani, javila moja dugogodišnja prijateljica Mara Margaretić i pitala me da joj budem zamjena u njenom bendu ‘The Maratonesi’. Pristala sam i pjevala sam s njima do Marinog povratka. Ovim putem bi joj se voljela zahvaliti što me se sjetila, a njenom bendu što su mi pomogli da se opustim. Imali su puno strpljenja, naučila sam dosta toga, i hvala im što su me progurali na ‘mapu glazbenika’ – rekla je Leona Miletić-Dri i dodala kako joj je to bio početak ozbiljne pjevačke karijere.
Svoj prvi nastup je imala prošle zime. Nakon toga počela je nastupati u hotelu Valmar gdje je dobila ponudu za novi posao.
-Kako sam pjevala u Valamaru, tamo me ‘otkrili’. Dobila sam poziv od Weventsica koje su tražile pjevačicu za svoju plesnu skupinu. Naravno da sam pristala i sad trenutno pjevam s njima – ispričala je Mileić-Dri.
Nastup ima u Vrtovima Sunca u Orašcu gdje radi kabare ‘Moulin Rouge’.

Najveću podršku ima od babe Đoke
-U svemu me najviše gurala moja baba Đoka, Georgina Saulan. Ondašnja legendarna dubrovačka, kako su je nazvali, Tina Turner. Ona mi je najveća podrška u svemu i od nje sam naslijedila svu ljubav prema glazbi. Baš me dosta naučila i pomogla mi. Imam puno podrške od svih sa strane, ali ona je baš najveća – kazala je mlada pjevačica i dodala kako od sedam unučadi koje njena baba ima, ona je jedina koja je krenula njenim stopama i voljela bi to nastaviti.
Osim babe, podršku joj pružaju obitelj i njene prijateljice.
-Uvijek sam znala da imam sluha i glasa, svi su mi to govorili, a i pjevala sam ta dva sola u Malom raspjevanom Dubrovniku. Dok sam bila u osnovnoj školi imali smo natjecanje u pjevanju i tu sam osvojila prvo mjesto. To mi je zapravo pomoglo da shvatim da znam pjevati. Jesam bila mala, ali stvarno sam se osjećala kao da ja to znam i to je nešto što ja volim. Vazda sam mislila da neću uspjeti doći do scene, da me nitko neće zapaziti, ali prijateljice su me, uz moju babu, gurale i podupirale – ispričala nam je Leona i dodala kako joj je najveća želja jednog dana nastupiti na Stradunu.

Posla ima jako puno..
-S obzirom da sam s ozbiljnim nastupima počela tek prošle godine, posla već imam puno, ali ne koliko bi ja htjela. Osim hotela, već dosta lokala i restorana me zvalo da dođem pjevat, ali zbog primarnog posla malo sam ograničena – ispričala je ova buduća dubrovačka pjevačka zvijezda koja se nada dogodine pretvoriti pjevanje u primarni posao zbog većeg obujma poziva kojih stalno dobiva.
U skorijoj budućnosti bi voljela imat svoj bend, a počela je već pisati autorske pjesme. Iako ne želi o svom prvom singlu otkrivati detalje, uspjeli smo iz nje izvući kako bi mogao, biti gotov do kraja ove godine.
-Možda do kraja godine! Ne bih željela to naveliko najavljivati pa da možda nešto pođe krivo – oprezna je Leona, te nastavlja: U životu bi se najviše voljela baviti pjevanjem i stvarno se ne vidim nigdje drugo. Zasad je ovako kako je i vidjet ćemo u budućnosti kako će biti. Ne težim za nečim velikim, meni je sad najbitnije da radim što volim – zaključila je Leona.

Pročitajte još

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist

Dođite u Slano na ‘Wine & Fish Street Food Night’!

Dulist

Paul Oakenfold stigao je u Dubrovnik!

Dulist