Aktualno

Ravnatelji ostaju

Ravnatelji ostaju

Povodom novonastale situacije u kojoj su tri ustanove u kulturi Grada Dubrovnika ostale bez ravnatelja, Ministarstvo kulture, točnije zamjenik ministrice Berislav Šipuš ovog je utorka dubrovačkom gradonačelniku Andru Vlahušiću uputio očitovanje ovog tijela.

– Člankom 5. stavkom 2. Zakona o upravljanju javnim ustanovama u kulturi („Narodne novine“ broj 96/01) propisano je da ravnatelje javnih ustanova u kulturi kojih su osnivači ili vlasnici županije, odnosno Grad Zagreb, gradovi ili općine, imenuju i razrješavaju predstavnička tijela osnivača ili vlasnika na prijedlog upravnih vijeća ustanova i po pribavljenom mišljenju stručnog, odnosno umjetničkog osoblja tih ustanova.

Sukladno gore navedenome, dosadašnji ravnatelji ustanova u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik, a kojima su istekli mandati, ostaju ravnatelji do donošenja odluke predstavničkog tijela Grada Dubrovnika o njihovom razrješenju, odnosno do donošenja odluke istog tijela o imenovanju novih ravnatelja, a imajući u vidu da su oni upisani u sudski registar te da ustanova mora imati osobu koja ju zastupa – očitovanje je Berislava Šipuša.

Dakle, prema očitovanju iz Ministarstva, ravnatelji ustanova u kulturi, Pero Šiša u Dubrovačkom simfonijskom orkestru, Antun Maračić u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik i Pavica Vilać u Dubrovačkim muzejima ostaju na mjestu ravnatelja, barem do iduće sjednice Gradskog vijeća.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist