Kultura

RAVNATELJ LINĐA VLAHO KLJUNAK Povećavamo broj članova i nastupa!

vlaho kljunak016

Linđovci, na čelu sa svojim ravnateljem Vlahom Kljunkom, zadovoljni su prošlom godinom a za 2024. su još ambiciozniji.
-Proteklu sezonu ću vrlo rado pamtiti iz više razloga. Naš ansambl je nakon intenzivnih priprema tijekom zime, vrlo uspješno prezentirao svoj ovogodišnji program, prvi pod palicom umjetničkog direktora Andrije Ivančana, u ožujku u centru Beča u Akzent teatru. Reakcije na program i kvalitetu izvedbe kroz cijelu sezonu su bile izvrsne uz odličnu popunjenost naših koncerata u Lazaretima. Posebno bih istakao rasprodane koncerte na Dubrovačkim ljetnim igrama gdje imamo sve prostorne i tehničke preduvjete za izvedbu programa u svoj svojoj punini, sa maksimalnim brojem plesača na pozornici. Na prvom od njih smo obilježili 50 godina članstva u ansamblu našeg plesnog voditelja Maria Kristića – rekao nam je Kljunak ističući kraj sezone sa prosinačkim koncertima u Pečuhu i Koprivnici.
-Posebno me obradovala činjenica da smo imali odličan odaziv na audicijama čime smo osigurali dugoročnu brojnost naših amatera bez koje se ne može dobiti ni kvaliteta koju ovakav ansambl zaslužuje, a to je najbolje vidljivo na priredbi pripremnih sastava na kraju školske godine. U Dugom Selu smo ponovo osvojili Zlatnu plaketu na natjecanju folklornih tamburaških sastava, a povećali smo i broj amatera tamburaša koji sudjeluju na našim nastupima. U pjevačkom dijelu smo iznjedrili više solistica tako da voditelj ima “slatke brige” na biranju pred nastup dok je oltar u Male braće bio premali da bi primio sve naše članove na tradicionalnom božićnom koncertu. Na Svjetski dan glazbe smo izveli zapažen vokalno-instrumentalni program pod dirigentskom palicom maestra Siniše Leopolda – prisjetio se Kljunak te nam otkrio planove za 2024.
-Obogaćujemo naš program s nove 3 točke. Nastavljamo s edukacijama: škola folklora, vokalne edukacije i slično i nadamo se ostvarenju planiranih putovanja. Želja nam je dodatno povećati broj članova na audicijama za Linđovo blago i naše pripremne sastave. Nadamo se dodatnom iskoraku u prodajnom dijelu što kroz povećani broj nastupa što kroz porast broja posjetitelja na našim redovnim nastupima u Lazaretima – naglasio je ravnatelj Linđa.

Pročitajte još

[FOTO] Epidaurus Cavtat Festival već 18 godina oživljava jug Hrvatske kroz umjetnost!

Dulist

[FOTO] ‘SNOVI’ ISPUNILI DVOR U nedjelju završni koncert!

Dulist

Zatvaranje ovogodišnjeg izdanja Ponta Lopud Jazz Festivala

Dulist