Aktualno

Rasmussen: Sigurnost je osnova našeg života!

Rasmussen: Sigurnost je osnova našeg života!

U sklopu NATO-ovog skupa u Valamaru su bilateralne sastanke održali predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko i Glavni tajnik NATO saveza Anders Fogh Rasmussen.

-Hrvatska je izrazila spremnost da nastavi odgovorno i spremno sudjelovati u akcijama NATO-a, da nastavi prenositi svoja iskustva. Mislim da smo imali dentične stavove oko toga – rekao je Josip Leko.

-Hrvatska igra važnu ulogu u našim operacijama i u izgradnji suradnje i dijaloga u ovoj regiji. Danas ćemo razgovarati o važnosti obrane i sigurnosti i važnosti da efikasno uložimo u ta područja. Sigurnost je osnova našeg prosperiteta i osnova naše budućnosti i najbolje jamstvo naše slobode i načina života – rekao je Rasmussen.

-Pitanje proširenja, odnosno NATO-ove politike otvorenih vrata glave su teme razgovora. Podržava ambicije i Crne Gore i Makedonije i BiH. To je pitanje stabilnosti u regiji – rekla je Pusić.

-Zajedno kreiramo politiku za koju vjerujemo da donosi mir u svijetu. Hrvatska jest mala zemlja, ali daje itekako svoj doprinos – zaključio je Josipović.

Pročitajte još

[FOTO] Katji Bakija dodijeljeno Priznanje Doma Marina Držića

Dulist

TURISTIČKE BROJKE U DUBROVNIKU ‘Odličan početak sezone’

Dulist

16 ROTACIJA TJEDNO AMSTERDAM – DUBROVNIK Značajno povećanje broja letova nizozemskog avioprijevoznika

Dulist