Aktualno

Radovi u dječjem vrtiću u DOC-u gotovi u studenom, moći će primiti 39 djece

page vrtic doc

Radovi na uređenju prostora Studentskog centra u DOC-u za potrebe dječjeg vrtića napreduju. Riječ je o površini od 230 metara kvadratnih koji će se urediti i adaptirati za smještaj tri vrtićke grupe, te će se time osigurati smještaj 39 djece sukladno državnom pedagoškom standardu, ističu iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Adaptacija prostora radi se u postojećim gabaritima bez konstruktivnih zahvata na objektu. Radovi obuhvaćaju građevinsko-obrtničke radove na novoj unutarnjoj organizaciji prostora, izgradnju dva sanitarna čvora za potrebe djece vrtićkog uzrasta, novu elektroinstalaciju, hidrantsku mrežu, sprinkler sustav i sustav vatrodojave. Zadržavaju se svi postojeći vanjski otvori, postojeća opločenja i ograde na terasama – navode iz Grada Dubrovnika dodavši kako se u objektu trenutno radi izvedba nove betonske podloge i izrada stropa, a uskoro će se pristupiti izvedbi novih pregrada i izradi hidrantske mreže. Procjenjuje se da će radovi u potpunosti biti završeni u studenom kada će vrtić i biti opremljen.

Ugovorena vrijednost investicije u infrastrukturu predškolskog odgoja i obrazovanja iznosi 173.113,68 eura s PDV-om.

Uz ovaj prostor u DOC-u, u ovoj pedagoškoj godini bit će spreman i vrtićki prostor u dijelu prizemlja Gospodarskog centra u Solitudu, površine 690 metara četvornih, koji će se prenamijenit za potrebe pet jasličkih skupina ukupnog kapaciteta do 58 djece. Radovi na njegovoj adaptaciji su također u tijeku.

Ukupno, omogućit će se 97 novih mjesta u jasličkim i vrtićkim grupama. Ovim će sva djeca s liste čekanja biti upisana te će ostati još upisnih mjesta za novo upisno razdoblje koje slijedi u listopadu.

 

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] Nevrijeme i pijavica nad Dubrovnikom

Dulist

PROVJERILI SMO Broj radnih dozvola već je dosegnuo 2022.!

Andrea Falkoni Račić

NEMOJTE NASJESTI Po internetu kruže prijevare koje ciljaju vaše bankovne podatke

Dulist