Grad

Radovi na vrtiću u Zatonu privode se kraju

Radovi na vrtiću u Zatonu privode se kraju

Radovi na adaptaciji dječjeg vrtića Zaton napreduju sukladno utvrđenoj dinamici izvođenja i bit će završeni u ugovorenom roku, pred Božić ove godine. Radove adaptacije prema ugovoru potpisanom početkom listopada izvodi tvrtka Lapad graditelj d.o.o., a isti su vrijedni 960.901,17 kuna.

U dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutačno su smještene dvije odgojno obrazovne skupine – jedna vrtićka i jedna jaslička. Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta, a prema projektu koji je izradila je tvrtka Crta d.o.o., formira se prostor za još jednu odgojno obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja. Zahvaljujući ovoj investiciji, broj djece u odgojnim skupinama uskladit će se s Državnim pedagoškim standardom predškolskog odgoja i naobrazbe.

Podsjetimo, do sada je samo u 2019. godini otvoreno 12 novih vrtićkih grupa, a nakon završetka ovih radova broj će se popeti za još jednu grupu. Značajan je to korak prema strateškom cilju ove gradske uprave – uvođenju pedagoškog standarda u svaki vrtić i stvaranje uvjeta da se svako dijete po navršenih godinu dana automatski može upisati u vrtićke ili jasličke programe.

Za iduću godinu planirana je velika investicija izgradnje novog vrtića u Mokošici, odnosno rušenje postojećeg i izgradnja potpuno novog, dok buduća ulaganja uključuju i projekte vrtića u Gružu i Komolcu.

Pročitajte još

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist