Kultura

PRVI PUT U DUBROVNIKU ‘Ježeva kućica’, bezvremensko djelo koje nas vraća u djetinjstvo

PRVI PUT U DUBROVNIKU 'Ježeva kućica', bezvremensko djelo koje nas vraća u djetinjstvo

Predstava ‘Ježeva kućica’ mjuzikl je nastao prema kultnom djelu Branka Ćopića, a u subotu 10. veljače u dva termina, u 11 i 17 sati u hotelu Rixos Libertas, pjesmom i plesom razveselit će velike i male.

Nakon edukativnih i rasplesanih ‘Ezop: basni’, program ‘Amali na sceni 2018.’ prvi put u Dubrovniku s ponosom će ugostiti hit predstavu Gradskog kazališta lutaka Rijeka ‘Ježeva kućica’ koja će uskoro doživjeti svoju 500. izvedbu.

– ‘Ježeva kućica’ je već gotovo 17 godina na sceni. Obožavaju je sve generacije koje su odrastale uz legendarne Ćopićeve stihove o ljubavi prema vlastitom domu. Postaviti na scenu ovo suptilno i poetsko tkivo za cijelu ekipu nije bio nimalo lak zadatak. Ovo je zapravo mjuzikl u kojem lutke privremeno prepuštaju scenu glumcima, a gdje god smo gostovali predstava je bila pravi hit. To je zaista nagrađivana, atraktivna i voljena, evergreen predstava – ističe Magdalena Lupi Alvir, ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Djelo je za scensko izvođenje prilagodila i režirala Sanda Miladinov Langerholz, već legendarnu glazbu potpisuje Hrvoje Hegedušić, atraktivnu kostimografiju osmislila je Ljubica Wagner, a koreografiju i scenski pokret Norman Dixon. Kreacija rasvjete djelo je Damira Babića. Svojim ostvarenjima u djetinjstvo će nas vratiti glumačka ekipa: Karin Fröhlich (Ježurka Ježić), Almira Štifanić (Lisica Mica), Zlatko Vicić (Medo), David Petrović (Divlja svinja), Alex Đaković (Vuk) i Andrea Špindel (Poštar zec).

– Uloga ježa zanimljiva je zbog toga što predstavlja pravdu u životu, ljepši svijet, ljubav prema vlastitom domu. Bez obzira kakav je dom, on je tvoj i trebaš ga braniti i voljeti. Upravo to pokazuje i ova priča – kaže Ježurka Ježić, Karin Fröhlich.

‘Ježeva kućica’ premijerno je izvedena u listopadu 2001.godine, a već do travnja 2002. doživjela je prvih 100 izvedbi nakon čega je na ‘Naj, naj, naj festivalu’ u Zagrebu dobila nagradu za najbolju scensku glazbu, najbolju kostimografiju i najbolju žensku ulogu. Četrdeset minutna predstava razveselit će sve generacije, a u izvedbi mogu uživati i oni najmlađi uzrasti.

Ulaznice za predstavu možete kupiti online na ulaznice.hr, na recepciji hotela Rixos Libertas i u poslovnici Elite travela. Svi mali posjetitelji mlađi od 3 godine ne trebaju imati svoju ulaznicu.

 

Pročitajte još

ZBOR BLASIUS NASTUPA U METKOVIĆU Slavlje se nastavlja!

Dulist

Glazbena radionica Sorgo započinje novi ciklus koncerata

Dulist

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist