Sport

PRVENSTVO HRVATSKE Šutalo, Violić i Oberan srebrne

PRVENSTVO HRVATSKE Šutalo, Violić i Oberan srebrne

Tri judo kluba s juga Hrvatske bila su uspješna na Prvenstvu Hrvatske, koje je ove subote održano u dvorani Sutinska vrela u Zagrebu.

Srebrima su se okitile tri cure. Judašica JK Dubrovnika Ivana Šutalo je u kategoriji preko 78 kilograma nanizala dvije pobjede te je u finalu poražena od članice JK Panda Ivane Marenić, čime nije uspjela obraniti naslov prvakinje Hrvatske. Judašica JK Dubrovnika 1966. Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma također je ubilježila dvije pobjede, a u finalu je izgubila od Barbare Matić (JK Pujanke), dok je članica JK Župa Dubrovačka Iva Oberan ostvarila jednu pobjedu, a u meču za zlato kategorije do 57 kilograma izgubila od Tene Šikić (JK Zagreb).

Još su se tri člana JK Dubrovnika 1966. okitila brončanim medaljama: Bruna Bilić (-52 kg) do odličja je stigla s tri pobjede i porazom, Petrunjela Pavić (-78 kg) s dvije pobjede i porazom, a Luka Violić (+100 kg) s po dvije pobjede i poraza. Njihov klupski kolega Ardian Sufaj je s po dvije pobjede i poraza na kraju bio peti.

Član JK Župe dubrovačke Adrian Puljić (-66 kg) zabilježio je dva poraza te na kraju bio posljednji, sedmi, a sedmi je bio i član JK Dubrovnika 1966. Pero Kristić (-100 kg) s pobjedom i dva poraza.

Na Prvenstvu je ukupno nastupilo 159 judoka iz 31 hrvatskog judo kluba.

Pročitajte još

SUTRA NA STADIONU LAPAD Ragbi klub Dubrovnik VS. Dorchester RFC

Dulist

Ana Petković dupla državna prvakinja!

Dulist

Košarkaše Dubrovnika u Splitu nadjačali domaćini

Dulist