Sport

PRVA LIGA Košarkaši Dubrovnika preokretom do devete pobjede

PRVA LIGA Košarkaši Dubrovnika preokretom do devete pobjede

Košarkaši Dubrovnika su odličnom igrom u posljednjih deset minuta ipak došli do devete pobjede u natjecanju Prve lige te su u 15. kolu u sportskoj dvorani u Gospinom polju pred 150 gledatelja bili su bolji od Pule 1981 – 86:75 (12:19, 20:15, 24:25, 30:16).

Najbolji pojedinac Petar Dubelj koji je u drugom poluvremenu postigao 21 od svojih ukupno 30 poena. U nastavku ulazima pod koš nerješiva enigma za dobre Puljane.

Početak je u potpunosti pripao gostima iz Pule. Vodili su 8:0 u 4. minuti, domaćini nakon slobodnih bacanja Vujičića, do prvog koša iz igre došli tek u 6. minuti preko Dubelja (4-8). Prvu četvrtinu obilježio je gost Toni Jelenković koji je trice gađao 4-4, a s druge strane Gospari 0-4 uz šut iz igre 4-18.

Košarkaši Pule 1981 su najveću prednost imali u 12. minuti (24:12) i to petom tricom Jelenkovića iz pet pokušaja. Do odlaska na odmor – povratak dubrovačkih košarkaša. Razigrao se Došen, bolje se igralo u obrani. Početkom drugog poluvremena serija gostiju 8-0 za 52:40 u 26. minuti, a nakon +11 (55:44) minutu kasnije, kreće preokret Gospara.
Sve ono što nije funkcioniralo u prvih 30 minuta, proradilo je u posljednjoj četvrtini. Prvo vodstvo bilo je u 32. minuti nakon što je Josip Boban na centru ukrao loptu Jelenkoviću za 63:62, a kada su počele ulaziti i trice (Došen, Dubelj i Jure Boban), pobjednik je bio odlučen.

Gosti su u završnici zbog pet osobnih pogrešaka ostali bez kapetana, stasitog Vedrana Pušića, a do izražaja je došla i mala rotacija.

KK Dubrovnik igrao je u sastavu: Petrović, Stasjuk, Soko, Došen 19, Dubelj 30, Mustapić 1, Koprivica, Filip Vujičić 10, Vodopija, Lučić, Jure Boban 7, Režić 14, Josip Boban 5. Trener: Željko Vreća.

Goste je predvodio odlični razigravač Toni Jelenković s 29 poena (trice 7-14), a dvocifreni su bili i centar Vedran Pušić te Sandro Kordiš (13).

-Puno toga nije bilo dobro u našoj igri. Previše pogrešaka, ponovno loš vanjski šut, ali presudila je velika želja u drugom poluvremenu. Još smo jednom došli do pobjede uz ne baš dobru igru iako je u posljednjih 10 minuta to na parketu izgledalo puno, puno bolje – rekao je trener Dubrovčana Željko Vreća.

U 16. kolu KK Dubrovnik gostuje u Đakovu, a KK Pula 1981 dočekuje mlade Splićane, AKK Universitas.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist