Aktualno

Protiv Ministarstva, ali i štrajka

Jedan od onih koji se nisu pridružili današnjem štrajku sveučilišnih nastavnika, v.d. pročelnika Odjela za komunikologiju docent dr. sc. Đorđe Obradović objasnio je svoje razloge za duList.

– Smatram kako prosvjetni djelatnici prvenstveno rade s ciljem obrazovanja mladih ljudi, a štrajk nanosi štetu samo studentima i učenicima, a ne Ministarstvu, kojeg, sudeći prema njihovom ponašanju, uopće nije briga za ljude. Štrajk nije najbolji način za postizanje opravdanih ciljeva, poboljšanje materijalnog položaja ne samo nastavnika kao pojedinaca, nego i cijelog obrazovnog sustava – ističe Obradović.

Smatra kako Ministarstvo nikako nije smjelo zatražiti da se vodi evidencija tko sudjeluje u štrajku, a tko ne, jer je to „očigledan pritisak i na pojedine nastavnike, kao i na sve rukovoditelje u obrazovnom sustavu“.

– Time se neće postići nešto bolje, nego jedino zla krv među prosvjetnim djelatnicima, pa to sve sliči na onu staru maksimu 'Podijeli pa vladaj'. Nije moralno da država nedostatak prihoda namiče samo uskraćivanjem prava i između ostalog novca za obrazovanje, kad već desetljećima državna imovina poput Kupara i Belvederea stoji neiskorištena. Dakle, nije istina da se nije moglo početi investicije, ali je očito lakši način uzimati svima redom – ističe Obradović.

– Mi nismo radnici u tvornici i ne smijemo nanositi štetu onima koji nisu ni krivi ni dužni, a koji su premladi, posebno osnovnoškolci, da bi mogli shvatiti da im se neodržavanjem nastave nanosi šteta – zaključuje Obradović.

Pročitajte još

NIKOLA I IVAN SRŠEN LOPUĐANINU SPASILI ŽIVOT ‘Reanimirali smo ga sat vremena, mislio sam da je gotovo, a onda je srce počelo kucati…’

Dulist

IVAN KOMUŠANAC Vaša županija izvrsno prati trendove u obnovljivim izvorima energije, a prava priča se tek ima pokrenuti

Mia Njavro Banić

NEMA OZLIJEĐENIH Vatrogasci pilaju granu koja je pala na balkon hotelskih soba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija