Kultura

‘Propovijed’ i ‘Da sam ptica’ ovog vikenda u teatru!

Kazalište Marina Držića ovog tjedna će ugostiti čak dva sjajna naslova na Velikoj Sceni! Izvedba komedije ‘Propovijed’ u režiji Branka Ivande te izvedbi Siniše Popovića te Ivice Pucara odigrat će se u petak, 26. svibnja u 20 sati, a potom Tarik FIlipović i Daria Lorenci Flatz igraju komad ‘Da sam ptica’ u režiji Arije Rizvić 27. svibnja.

‘Propovijed’ je dramska komedija s dva lika Billa C. Davisa, a fokusira se na sukob generacija i mišljenja između lokalnog župnika pred mirovinom i idealističkog mladog đakona koji mu je dodijeljen. Na zabavan, ali i izazovan način, ova komična drama propitkuje stavove koji su vječiti prijepor unutar crkve, ali i svijeta. Svaki čovjek ima nešto naučiti drugoga pa i o tome kako vršiti svoje (svećeničke) dužnosti.

‘Da sam ptica’ govori o mladom bračnom paru koji sa svojom kćerkom krajem devedesetih godina bježi iz okupiranog Sarajeva. Sa samo dvije torbe u ruci stižu u Beč u kojem iz ratnih ruševina moraju osmisliti i iznova izgraditi život te pronaći sreću. Ozbiljnoj temi ova predstava pristupa s prikladnom težinom, ali i tipično bosanskim humorom koji i u teškim životnim situacijama prepoznaje priliku za smijeh.

Rezervacije ulaznica moguće su na e-mail: blagajna@kmd.hr a online prodaja putem platforme Ulaznice.hr.

Foto: Kazalište Marina Držića

Pročitajte još

VEČER ŠPANJOLSKE GLAZBE Gitarist Zlatko Josip Grgić nastupa u Dvoru

Dulist

U SALOČI OD ZRCALA Počinju ‘Dani poezije’

Dulist

[FOTO] POKLON LOPUĐANIMA Prvi ovogodišnji koncert u crkvi sv. Nikole

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija