Aktualno

Promet veći 7 milijardi kuna

novac lova kune6613

Ravnateljica Porezne uprave  Nada Čavlović Smiljanec otkrila je kako je u prvih šest mjeseci u sektoru ugostiteljstva i trgovine na veliko i malo zabilježen promet veći za 7 milijardi kuna u odnosu na isto razdoblje lani.

Time je, dodala je, premašen plan da se tijekom cijele godine u proračun slije više od 500 milijuna dodatnih kuna od PDV-a zbog povećanog prometa. Do kraja bi godine proračun mogao biti 'bogatiji' za čak milijardu i pol kuna zbog većeg prometa, izjavila je za Dnevnik Nove TV.
Zatvranjem objekata  naplaćeno je i pet milijuna kuna kazni. Čavlović Smiljanec istaknula je kako je to bio tek početak, svojevrsna opomena Porezne uprave.

-Mi ćemo kod onih koji sada iskazuju od veći promet ići u provjeru imovine, to već i radimo- kazala je, obećavajući podnošenje kaznenih prijava protiv onih za koje se utvrdi sumnja u utaju poreza. Takvi će morati platiti i ekstra porez.
Čavlović Smiljanec nije htjela govoriti o konkretnim utajenim iznosima.
-Preteško je za reći, ali svi koji nisu izdavali račune, gdje god smo utvrdili veći promet, idemo u provjeru, utvrđivanje nesrazmjera imovine koju su stekli i prihoda koje su iskazivali. Već smo krenuli. Kod onih koji nisu iskazivali fiskalne račune, provodimo već kontrolu njihove imovine- napomenula je.

Na pitanje o stanju na tržnicama nakon uvođenja fiskalizacije, odgovorila je da su ondje u najvećem dijelu ostali oni koji prodaju vlastite proizvode, dok prekupci najvećim dijelom nisu.

Pročitajte još

Kaos u Zračnoj luci Split, otkazani svi letovi!

Dulist

Pronađeni Česi nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist

UKLJUČEN HELIKOPTER HRZ-A Češki državljani nestali na području vrha Sveti Ilija u Orebiću

Dulist