Kultura

Pripremaju se programi uz obilježavanje 750 godina postojanja Dubrovačkog statuta

Pripremaju se programi uz obilježavanje 750 godina postojanja Dubrovačkog statuta

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika danas je održan sastanak s ravnateljima kulturnih ustanova kojeg su predvodile zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović.

Na prvom ovogodišnjem redovitom kolegiju bilo je riječi o programima i planovima rada za prva tri mjeseca 2022. godine, kao i o predstojećim manifestacijama. Ravnatelji su izvijestili o aktivnostima u tijeku te najavili programe koje kulturne ustanove Grada Dubrovnika pripremaju za Festu sv.Vlaha, kao i programe za Noć muzeja koja će se održati 28. siječnja.

Ova manifestacija, koja je u Hrvatskoj i u Dubrovniku iznimno popularna i ove godine bi se, prema uputama Hrvatskog muzejskog društva, trebala odvijati većinom „on line“ zbog aktualne epidemiološke situacije i u skladu s trenutno važećim mjerama.

Posebna tema bila je i priprema programa uz obilježavanje obljetnice 750 godina postojanja Dubrovačkog statuta, kao i o brojnim ostalim projektima koji bi se trebali realizirati tijekom 2022. godine.

Pročitajte još

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist