Sport

PRILIKA I ZA PETRUNJELU PAVIĆ Hrvati ostali tri puta nadomak europske bronce

PRILIKA I ZA PETRUNJELU PAVIĆ Hrvati ostali tri puta nadomak europske bronce

Na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Mađarskoj, hrvatski judaši i judašice su najbolje rezultate ostvarili posljednjeg dana natjecanja. Nažalost, u tri borbe za broncu upisali smo sva tri poraza.

Jedno od najboljih rješenja za prijelaz iz juniora u seniore u sportskom svijetu pokazala se ono iz juda uvođenjem kategorije mlađih seniora (U23). Na Europskom prvenstvu za judaše i judašice do 23 godine starosti, Hrvatska je ostvarila tri 5. mjesta, a bronci su najbliže bili Marko Kumrić (preko 100 kg), Tina Radić (preko 78 kg) i Petrunjela Pavić (do 78 kg).

Kumrić je dobre predstave na tatamiju u Gyoru okrunio ulaskom u polufinale, gdje ga je ipponom pobijedio Hegyi, Austrijanac koji u seniorima pokazuje vrhunske rezultate, a na prošlogodišnjem zagrebačkom Grand Prixu se odlično suprostavio i velikom Teddyju Rineru. U borbi za broncu mladi Splićanin je išao na Panka (UKR), ali je ipponom završio na petom mjestu.

Kroz polufinalni poraz, od Geri (ITA), do borbe za broncu je došla i Splićanka Tina Radić. Međutim, nakon ippona Talijanke u posljednjim trenucima polufinala, nadovezao se i ippon domaće predstavnice Karpati u drugoj minute te je Hrvatska upisala još jedno peto mjesto.

Priliku za broncu imala je i naša Petrunjela Pavić, a nakon uspješnog puta kroz repasaž u borbi za postolje ju je čekala Stangherlin. Talijanka je iskoristila priliku na početku druge minute borbe i proslavila osvajanje bronce.

Sedma mjesta su u Mađarskoj upisale Brigita Ljuba (do 78 kg), kao i Katarina Lucija Vuković (preko 78 kg). Isti scenarij su u subotu imale Iva Oberan (do 57 kg) i Anđela Violić (do 70 kg).

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist