Aktualno

PRIJEM U GRADU Čuveni ‘Gromovi’ obilaze nekadašnja ratna bojišta

gromovi prijem tepsic

Članovi Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi i njihove obitelji borave u Dubrovniku. Povod je studijsko putovanje organizirano pod krilaticom ‘Južno bojište – godine ponosa’ od 14. do 16. listopada, na kojem obilaze nekadašnja ratna bojišta iz razdoblja borbe za samostalnost i mir Republike Hrvatske. Osim Dubrovnika, čuveni ‘Gromovi’ zajedno s članovima obitelji obišli su gradove i općine u BIH poput Mostara, Livna i Međugorja, gdje su odali počast i prisjetili se svih poginulih i stradalih branitelja koji su svoje živote položili na Oltar Domovine. Primila ih je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić s pročelnikom Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživom Brčićem. Prijemu su nazočili ispred Dubrovačko-neretvanske županije Nina Skurić i potpredsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Toni Kusalo.
Zamjenica Tepšić poželjela im je dobrodošlicu.
-Bez doprinosa i hrabrosti branitelja s mnogih područja zemlje, na jugu Hrvatske ne bismo mogli ostvariti stoljetni san generacija i slobodu u kojoj danas živimo – istaknula je zamjenica Tepšić.
Pohvalila je djelovanje Udruge Gromovi koji kroz druženja, istinska prijateljstva i podršku obiteljima koji su ostali bez svojih najbližih za vrijeme Domovinskog rata pokazuju duh zajedništva i ponosa i danas.
Zahvale za današnji prijem uputio je predsjednik Udruge veterana 2. gardijske brigade Gromovi, Ivan Krupec. Kazao je kako su promicanje vrijednosti Domovinskog rata i očuvanje digniteta niti vodilje ove udruge te da ovakvim inicijativama poput studijskih putovanja nastoje biti prisutni među civilnim društvom i surađivati sa istima s ciljem iskazivanja solidarnosti i potpore prema svim braniteljima.

Pročitajte još

[FOTO] Zakrčio promet da bi iskrcao turiste

Dulist

Vlada uvodi porez na nekretnine, a navodno će se povećati i plaće

Dulist

NOVA PRAVILA ZA KRATKOROČNI NAJAM Pogoduje se krupnom kapitalu na uštrb ‘malog’ čovjeka?!

Ivana Mijić Vulinović