Crna kronika

Preminuo Neven Barač

U 84. godini života u nedjelju je preminuo Neven Barač, poznati hrvatski bankar i sportski djelatnik.
Rođen 5. svibnja 1932. godine u gradu Pagu, gimnaziju je završio u Karlovcu 1950. godine, da bi potom diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu Bio je predsjednik NK Dinamo i predsjednik HAOK Mladost iz Zagreba u vrijeme kad su bili prvaci Europe i ključni čovjek u vrijeme kad su Europom harale odbojkašice Dubrovačke banke iz Dubrovnika. Upravo kao bivšeg direktora Dubrovačke banke Dubrovčani ga najbolje i poznaju.
Kako donosi seebiz.eu dva dana nakon što je u Nacionalu objavljen njegov intervju, u kojem je Ivić Pašalić bio označen kao ‘peti ortak’, te je dokraja bila otvorena afera oko Dubrovačke banke, on je bio uhićen, točno po scenariju kojim se zaprijetio Miroslav Kutle. On je na dan smjene, 23. veljače 1998. godine Baraču poručio ako samo zucne u javnosti oko pravih razloga smjene, da će ga strpati u zatvor. To je i ostvario. U zatvoru u Dubrovniku Barač je proboravio punih pet mjeseci, od 3. travnja do 3. rujna 1998. Početkom rujna 2004. Visoki trgovački sud Republike Hrvatske potvrdio je da je predsjednik tadašnje uprave banke Neven Barač potkraj veljače 1998. bio nezakonito smijenjen.
Neven Barač svoju je poslovnu karijeru počeo u Rafneriji Sisak gdje je bio financijski direktor, a bio je na visokim pozicijama u INA-i i PBZ-u.
Između lipnja i prosinca 1982. bio na čelu Dinama.

Pročitajte još

TJEDNO IZVJEŠĆE POLICIJE Čak 179 osoba s nogom ‘na gasu’

Dulist

Zaustavljen u Vela Luci, napuhao 1,8 promila

Dulist

ODBIO TEST NA DROGE U Dolima prouzročio prometnu nesreću, kažnjen s 22.300 kuna

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija