Grad

Preminula je Jelica Martinović, dugogodišnja profesorica u Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku

boninovo6846
boninovo ilustracija
Jelica Martinović, dugogodišnja profesorica u Turističkoj i ugostiteljskoj školi u Dubrovniku preminula je proteklih dana i tiho je ispraćena na poslijednji počinak u krugu obitelji.
Profesorica Martinović prošla je put od učenice Turističke i ugostiteljske škole do nastavnice u istoj školi gdje je provela skoro cijeli radni vijek. Nakon završetka Ugostiteljske škole, prof. Martinović je nekoliko godina radila u hotelu Argentina čiji je bila stipendist te i u hotelu Dubravka (današnji Pucić Palace). Uz rad se je i doškolovala te se 1962. godine zapošljava u tada Ugostiteljskoj školi kao stručni nastavnik iz Ugostiteljskog posluživanja sve do svog umirovljenja sredinom 90-ih godina kada odlazi u zasluženu mirovinu. Sve ovo govori da je riječ o osobi koja je zaista predano, a nadasve profesionalno prenosila znanja mnogim generacijama koji se u proteklom razdoblju, a i danas, itekako sjećaju prof. Martinović koja je prvo imala majčinski, a onda pedagoški pristup prema brojnim svojim bivšim učenicima.
Uvijek je s pravom isticala da nema atraktivnih i manje atraktivnih poslova jer svaki pošten rad, ako se obavlja s ljubavlju i od njega živi, mora biti dovoljan razlog da se svaki pojedinac izbori za vlastiti status, a samim tim i dignitet struke.

Posebno joj se bilo drago susresti s brojnim svojim bivšim učenicama i učenicima, a koji su postali ugledni ugostitelji, menadžeri te i sam njen osjećaj da je i ona svojim radom i ponašanjem u njihovim životima ostavila mali trag pomažući im da sazriju, da steknu odgovornost prema poslu i životu. Jednostavno, pomagala im je da postanu i ostanu dobri ljudi i stručnjaci na svojim radnim mjestima. Često je znala isticati:

‘To je posve dovoljno da budete bogati u duši i ispunjeni, jer vidite da se trud i uložena ljubav vraćaju, a da Vaš rad nije bio uzaludan, Dapače’. Prof. Martinović će ostati u sjećanjima mnogim generacijama te je zadužila struku i ovaj grad.  Ovom prilikom mnogi naši sugrađani, a posebno njeni bivši učenici izražavaju sućut obitelji, a dragoj prof. Jelici vječni mir i spokoj njene duše. Neka joj je laka hrvatska zemlja.

Pročitajte još

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist