Zanimljivosti

PREDIVNO! Martino Papac od kockica složio Sv. Ivana i Porporelu

martino papac naslovna

Desetogodišnji Martino Papac složio je od gotovo 10 tisuća kockica tvrđavu Sv. Ivana i Porporelu u sklopu Kockus edukacije.
-Nekada skladište baruta, a danas dom Akvarija i Pomorskog muzeja, Sveti Ivan je tvrđava koja se nalazi na južnoj strani gradskih zidina i zajedno sa Porporelom predstavlja omiljeni motiv Grada viđen na brojnim razglednicama i promidžbenim materijalima. Upravo to Porporelu zajedno sa Sv. Ivanom čini idealnom idejom za kreaciju od kockica koju nitko nikada nije složio. A zašto nije? Dva su razloga, preveliko i preteško – što je sasvim dovoljno da obeshrabri sve slabijeg srca, sve osim Martina koji se prihvatio izazova, gurnuo izvan granice komfora i potvrdio onu staru ‘tko želi, nađe načina, tko neće, nađe ispriku’ – ističu iz Kockusa.
-Za Porporelu i Svetog Ivana sam se odlučio jer mi je ideja izgledala zanimljiva i teška – ističe Martino, zaljubljenik u LEGO kockice i nogomet. Sveukupno mu je za ovu kreaciju trebalo između 12 i 15 sati, a cijela kreacija, zajedno sa čombima ima blizu 10,000 kockica.
-Najteže od svega mi je bilo složiti zaobljeni dio tvrđave Sv. Ivana, ali sada kada je gotova, moram priznati da mi je tvrđava bila i najzabavniji dio slaganja – ističe mladi kreativac.

Više pogledajte na stranicama Kockusa.

Pročitajte još

More u Hrvatskoj postiglo rekordnu temperaturu od 29,7 stupnjeva

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. U rodnom Dubrovniku umro prosvjetiteljski pisac Tomo Bassegli

Dulist

Goran Milić oduševljen cijenama u kafiću u Slanome

Dulist