Sport

PREDIVNA SPORTSKA INICIJATIVA ‘Gladiatori’ pozivaju ukrajinsku djecu u Dubrovniku na besplatne treninge

PREDIVNA SPORTSKA INICIJATIVA 'Gladiatori' pozivaju ukrajinsku djecu u Dubrovniku na besplatne treninge

Jedna prekrasna inicijativa za svu dječicu iz Ukrajine koja se trenutno nalaze na dubrovačkom području dolazi iz dubrovačkog kluba Gladiator Croatia. Naime, kako su zapisali u komentaru ispod vijesti na Facebooku DuLista, sva ukrajinska dječica su dobrodošla na druženje i besplatne treninge u prostore kluba Gladijator.

-Tko ima izbjeglice neka pošalje djecu u dvoranu da se malo iskaču i opuste u terminima naših dječjih grupa uz profesionalnog trenera koji je također Ukrajinac pa mogu normalno komunicirati – istaknuli su iz Gladiatora, a mi smo ih rado pitali za koji detalj više o ovoj hvalevrijednoj sportskoj inicijativi.

Naglasili su nam tako da se maleni Ukrajinci mogu priključiti dječjim treninzima koji se održavaju svakog jutra u 9.30 i popodne u 16.30 u Gospinom polju u dvorani Gladiatora.

-Njima će treninzi naravno biti besplatni. Odlično je što je i trener iz Ukrajine, bivši trener ukrajinske boksačke reprezentacije, ali ima i posebne treninge za rad s djecom u kojima kombinira trening kroz igru – naglasili su iz Gladiatora.

Riječ je o Sergeju Vakeryni koji je u Ultimate fight klub Gladiator stigao početkom ožujka, a sada će rado zajedno s klubom rado pomoći i malenim Ukrajincima kako bi im boravak u Dubrovniku bio što ugodniji. Dubrovački MMA borac i trener u ovom klubu Kristijan Perak istaknuo je kako su taman otvorili boksački klub i da su željeli dovesti vrhunskog trenera.

-Sergej je u to vrijeme preko zajedničkog prijatelja stupio sa mnom u kontakt i tako nam se sve poklopilo, uspjeli smo ga dovesti. Sergej je ranije puno radio i s djecom, a boks i djeca se slažu odlično. Ne rade na početku samo na boksačkim vještinama, nego i na motoričkim sposobnostima. Tek kasnije djeca uče elemente boksa. Nadam se da će djeca iz Ukrajine koja su u Gradu htjeti doći posebno jer im je i trener Ukrajinac pa da će se malo maknuti od njihove nevolje, ući u dvoranu i vratiti se svom normalnom načinu života. Značit će im to sigurno dosta. Izašli smo im u susret da mogu trenirati besplatno. Koliko god ih dođe, dobro su došli, svaki dan imamo treninge i neće biti problem što se tiče grupa. Kod nas trenira 15-ak djece, a oni će im se priključiti kad dođu – rekao nam je Perak.

Podsjetimo kako su ovog petka iz Crvenog križa izvijestili kako na području Dubrovnika trenutno borave 73 osobe raseljene iz Ukrajine, a među kojima je i 29 djece.

Pročitajte još

[FOTO] ZA TRENERA I PRIJATELJA Memorijalna utakmica u spomen na Zlatka Sentića

Dulist

Juraj Barčot apsolutni rekorder Hrvatske

Dulist

ZLATNI ORLANDO Natjecanje okupilo 331 plivača iz 41 kluba

Dulist