Zanimljivosti

Predavanje Olivere Drutter ‘Konflikti u partnerskim odnosima’ u Knjižnicama

Olivia Drutter

U organizaciji Centra za integrativni razvoj – CIR i Dubrovačkih knjižnica, voditeljica CIR-a Dubrovnik Olivera Drutter održat će, u petak 8. listopada 2021., u Čitaonici Narodne knjižnice predavanje na temu ”Konflikti u partnerskim odnosima”. Predavanje počinje u 18 sati. Za predavanje se potrebno prijaviti  OVDJE.

– Prva lekcija koju sam dobila o partnerskim odnosima došla je od prijateljičine mame u mojoj 14-toj godini. Sjećam se te žene pune energije i naboja, koja je frcala iz svakog njenog pokreta i osjetila se u svakoj riječi koju je izgovorila. Nakon što nas je izrešetala pitanjima o simpatijama, dala je svoj savjet i uvid o partnerskim odnosima slikovito prikazan: ’Ćerce, zapamti, brak ti je kao velika bačva. Na vrhu se nalazi malo meda, kojeg pojedeš u prvoj godini braka, a ispod ti ostane puna bačva go**** kojeg kusaš do kraja života. NEMOJ SE NIKADA UDAVATI – uvodno objašnjava Drutter bit svojeg predavanja ”Konflikti u partnerskim odnosima” pitajući se kako to od one opčinjenosti, zaljubljenosti i idealizacije postanemo nekad najgori suputnici osobi kojoj smo obećali doživotnu ljubav, podršku i prijateljstvo?

Odnos u kojem smo osjetili blaženstvo pripadanja odjednom se pretvori u gomilu frustracija. Odjednom je teško vidjeti ono dobro u drugoj osobi, ono što nas je privuklo i raskid nam izgleda kao jedina mogućnost. Ali, čim pomislimo na raskid, odjednom osjetimo bol u srcu i strah od samoće i sram od neuspjeha. Krivnja se lagano ušulja, ali ponos ne da vidjeti sebe i partnera/icu na objektivan, suosjećajan način. Dječji prkos proradi u nama dok se naš Ego bori za dominaciju. Pod svaku cijenu moramo biti u pravu i ona druga osoba je ta koja mora mijenjati svoje ponašanje i udovoljiti našim zahtjevima. U svađama gdje krivnju vidimo samo kod druge osobe nedostaje zrelosti i svjesnosti da smo i sami kreatori ovakvog odnosa. Svaki odnos je prilika da upoznamo svoje nezrele dječje aspekte koje treba preodgojiti.

Na ovom predavanju, Drutter će govoriti o tome: kako privlačimo i biramo partnere,
što se to događa na razini našeg mozga, s našim hormonim, kako kroz tjelesno orijentiranu psihoterapiju možemo naše nesigurne, sebične, potrebite i neispunjene dijelove zacijeliti,
koje su kvalitete koje svaki partnerski odnos treba razvijati i imati da bismo mogli rasti i uživati u partnerstvu.

Na temu ‘Konflikti u partnerskim odnosima’ Drutter će održati i radionicu  9.10.2021. (subota) u trajanju od 15:00 do 18:00.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1951. Rođen jedan od ravnatelja glazbenog programa Igara, proslavljeni dirigent Vjekoslav Šutej

Dulist

Sretan rođendan dragom kolegi, Lerovcu Davoru Mojašu

Dulist

Ljetni robotički kamp za cure kreće od utorka!

Dulist