Grad

POTVRDILA SVJETSKA BANKA Kvaliteta zdravstvene zaštite dubrovačke bolnice na zavidnom nivou

POTVRDILA SVJETSKA BANKA Kvaliteta zdravstvene zaštite dubrovačke bolnice na zavidnom nivou

U Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, dr. med. primio je priznanje “Rodilište – prijatelj djece” za rodilište u OB Dubrovnik.

U skladu s kriterijima globalne inicijative za promicanje i podršku dojenja “Baby – Friendly Hospital Initiative” koju su pokrenuli Svjetska zdravstvena organizacija i UNICEF 1991. god., Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske i Ured UNICEF-a za Hrvatsku obnovili su naziv Rodilište – prijatelj djece za rodilište OB Dubrovnik i rodilište DZ Metković, u znak priznanja za učinjene napore i postignute rezultate u humanizaciji odnosa prema majci i djetetu, poticanju dojenja i kvalitetnoga ranog odnosa između roditelja i djece.

Prethodno tomu Opća bolnica Dubrovnik dobila je Potvrdu za uspostavu obaveznog sustava kvalitete uz 96% ispunjenih standarda odnosno ostvarenih 402 od 440 mogućih bodova.

Potvrdu su u ime Opće bolnice Dubrovnik preuzeli pomoćnik ravnatelja za kvalitetu infektolog Stjepan Đuričić, dr. med. spec. i voditelj Odjela za kvalitetu, edukaciju, suzbijanje bolničkih infekcija i vanjske pacijente Niko Car, mag. med. techn.

Postignuti rezultat prikupljen vanjskom procjenom, predstavljen je predstavnicima Svjetske banke, a rezultat je službeno prihvaćen od Svjetske banke 31. listopada 2019. pri čemu je Opća bolnica Dubrovnik u potpunosti uspostavila sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite. Uspostavljeni sustav obaveznih standarda kvalitete zdravstvene zaštite predstavlja međukorak prema akreditaciji bolnice i stalnom unapređenju kvalitete zdravstvene zaštite prema novom Pravilniku o akreditacijskim standardima kvalitete za bolničke zdravstvene ustanove.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist