Županija

POTPISAN UGOVOR Započinje energetska obnova ambulante u Trpnju

ugovor ambulanta trpanj 7

U nazočnosti župana Nikole Dobroslavića i zamjenika Joška Cebala te načelnika Općine Trpanj Jakše Frankovića ovog petka potpisan je Ugovor o radovima na energetskoj obnovi zgrade ambulante u Trpnju, odnosno Doma zdravlja Korčula u kojoj se obavlja zdravstvena djelatnost. Ugovor su potpisali ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris i predstavnik izvođača radova Emplastrum d.o.o. Vedran Buble, ukupna vrijednost projekta je 705.912,50 kuna, Ministarstvo sufinancira 450 tisuća kuna, a ostatak sredstava zajednički osiguravaju Dubrovačko-neretvanska županija, Općina Trpanj i Dom zdravlja Korčula.

-Čestitam svima, naravno posebno Domu zdravlja i izvođaču radova na potpisivanju ovoga ugovora. Dakako, na projektu čestitam i Općini Trpanj, ali i svima onima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji koji su prijavili ovaj projekt za sufinanciranje iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Posebno zahvaljujem Upravi za otoke, koja i na ovakav način potiče razvoj naših otoka, ujednačavanje uvjeta života na otoku, ali i ujednačavanje svih ovih usluga koje trebaju našim sugrađanima – kazao je uvodno župan Dobroslavić. Istaknuo je i kako je ovo treći put u kratkom vremenu da se susrećemo s načelnikom Općine Trpanj, a vezano za projekte na području općine; s jedne strane je to uređenje i proširenje luke u Trpnju, projekt vrlo važan i za Trpanj i za cijelu županiju, koji se uspješno privodi kraju, a tu je i prije nekoliko dana potpisan ugovor o proširenju lukobrana u Dubi Pelješkoj.

-Danas ovdje imamo uređenje ambulante u Trpnju, to su radovi na energetskoj obnovi kojom će se urediti ta zgrada, a posljedično i smanjiti troškovi energije i to je također jedan od naših projekata koji se odnosi na unaprjeđenje zdravstvene skrbi, posebno na otocima. Spomenut ću ovdje da smo i u samom DZ Korčula imali dva mala projekta nakon rekonstrukcije cijeloga Doma zdravlja i to je doista sad jedan sjajan prostor koji omogućava kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, ali i kvalitetan rad naših liječnika i sestara. Također, u Veloj Luci u Domu zdravlja ‘Ante Franulović’ u tijeku je projekt ugradnje dva dizala, koji će biti vrlo brzo završen, a i u SB Kalos postoji projekt energetske učinkovitosti. Tu, međutim, razmišljamo i o cjelovitoj obnovi objekta i tako poticanju razvoja zdravstvenog turizma i vjerujem da ćemo to uspjeti realizirati sredstvima EU fondova kroz narednu financijsku perspektivu – istaknuo je ovom prilikom župan te na kraju dodao i kako je u pripremi veliki projekt energetske obnove Opće bolnice Dubrovnik, vrijedan 130 milijuna kuna, i kako vjeruje u realizaciju ovog projekata također europskim sredstvim.

-Naš je dug da liječnicima i sestrama osiguramo adekvatne uvjete za rad, i to i radimo, a našim sugrađanima i našim gostima kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu skrb, na razini europskih standarda – zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Načelnik Općine Trpanj Jakša Franković zahvalio je Dubrovačko-neretvanskoj županiji što je prepoznala poticaj Općine da se ambulanta, koja je napravljena 1960. godine, ako ne i ranije, privede svojoj svrsi da se napravi energetska obnova.

-Čestitam vam na kvalitetnom projektu, jer znamo da Ministarstvo samo kvalitetnim projektima odobrava financiranje, a hvala vam i što ste, prepoznavajući važnost ovog projekta za sve naše sugrađane na području Trpnja, i sami odlučili sufinancirati dio troškova – kazao je Franković te dodao kako je uvjeren da će obnovljena ambulanta biti na ponos svih Trpanjaca, ali i svih onih koji su sudjelovali u prijavi, provođenju i izvedbi ovog projekta.

O ovome projektu govorio je ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris.

-Čast mi je što smo dobili ovu priliku. Ta zgrada je izgrađena 60-ih godina prošlog stoljeća i zasigurno ne ispunjava današnje norme uštede energije. Projektom energetske obnove ambulante Trpanj planirana je izvedba toplinske izolacije vanjskih zidova i kosog krova, odgovarajuća toplinska izolacija i hidroizolacija dijela ravnog krova, izmjena rasvjete cijelog objekta energetski učinkovitom te instalacija sustava daljinskog upravljanja i nadzora nad energentima – kazao je ravnatelj Fabris. Dodao je i da ova zgrada ima ambulante obiteljske i dentalne medicine te prostore za zubnog tehničara kao i stanove za liječnika i farmaceauta i to je značajan resurs u Općini Trpanj koji će biti na korist Trpanjcima i našim djelatnicima, a na ponos svima nama.

Pročitajte još

Dubrovačko-neretvanska županija isplaćuje novčane potpore obiteljima s četvero i više djece

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist

Kreće obnova zgrade Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist