Grad

POSTAVLJENI NOVI SEMAFORI Slijedi prilagodba sustava stanju u prometu

Semafori Kuneji Stadion Prvi treptac 2

Završeno je postavljanje novih semaforskih uređaja i opreme na križanjima Dom zdravlja i Stadion Lapad. Sada je u tijeku snimanje prometnog opterećenja na pojedinim privozima te će se programski rad semaforskih uređaja prilagoditi sukladno dobivenim podacima, a sve u cilju postizanja maksimalne propusne moći svakog križanja. Stoga će i u narednom periodu, idućih desetak dana, semaforska križanja funkcionirati po dosadašnjem programskom radu.

Novo semaforsko rješenje jedno je od najmodernijih i najučinkovitijih na tržištu te će omogućiti vozačima i pješacima sigurno prometovanje uz maksimalno korištenje mjera energetske učinkovitosti. Implementacijom nove opreme i uređaja, izmjena signala semafora bit će prilagođena najavi vozila iz određenih pravaca. Sustavom će se upravljati putem video detektora čime će se smanjiti čekanja na križanjima i doprinijeti bržem protoku prometa.

Ukupna vrijednost radova na modernizaciji semaforskih uređaja je 1.055.000,00 kuna, a od čega iznos od 500.000,00 kuna sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Radove je izvodila tvrtka Prvi treptač iz Splita.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist