Hrvatska

PORAST TEMPERATURE Stiže pravo ljeto koje mnogi priželjkuju

turisti guzva ljeto 2022 4

Stižu nam ljetne temperature! Kako ističe Tomislav Kozarić u prognozi vremena HRT-a, vrijeme će se idućih dana naposljetku stabilizirati, a temperatura će poprimiti ljetne vrijednosti.
-Nakon još ne posve stabilne subote, na Jadranu uz mjestimice i jaku buru i sjeverozapadnjak – od nedjelje pretežno sunčano sa slabijim vjetrom, zatim danju i vruće, osobito sredinom idućeg tjedna, na moru uz slab popodnevni zmorac. I jutarnja temperatura postupno će rasti. Približava se solsticij i sunčevo zračenje postaje najjače, te se obavezno zaštitite ili izbjegavajte popodnevne sate na suncu, pogotovo ako ste na moru i željni pravog ljeta – sažeta je tjedna vremenska prognoza koju je za HRT pripremio Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.
Danas će na krajnjem jugu Hrvatskebiti sunčanije i stabilnije nego prošlih dana, premda uz obalu još može biti povremeno umjerene naoblake. Vjetar umjeren sjeverozapadni, na otvorenom i jači uz moguće valovito more, te osobito navečer bura. U zaobalju najniža temperatura 15 °C, uz more oko 19 °C, a danju od 25 do 28 °C.

Kozarić nadalje navodi kako će u nastavku vikenda i prvim danima idućeg tjedna u unutrašnjosti biti pretežno sunčano i postupno toplije, pa će biti i vrućine, odnosno dnevne temperature više od 30 °C. I jutarnja će temperatura porasti. Vjetar većinom slab, u utorak umjeren jugozapadni. Na Jadranu sljedećih dana sunčano, uglavnom čak vedro te vrlo toplo i vruće, a moguće su i tople noći. U popodnevnim satima puhat će slab do umjeren vjetar s mora koje će se također još malo zagrijati. Pravo ljeto koje mnogi priželjkuju.

Pročitajte još

IMATE LI I VI OVAKVA PRIMANJA? Prosječna plaća u Hrvatskoj je 1.324 eura

Dulist

MINISTARSTVO O GLOBALNOM TEHNOLOŠKOM KVARU Moguća su kašnjenja u zračnom prometu

Dulist

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist