Crna kronika

Policija kontrolira maloljetnike

Policija kontrolira maloljetnike

Pojačane preventivne aktivnosti s ciljem zaštite maloljetnih osoba provedene su tijekom noći s 12. na 13. listopada u vremenu od 20 do 4 sata.

Policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske u koordinaciji s Državnim inspektoratom proveli su nadzor rada trgovačkih radnji i ugostiteljskih objekata. Također su u večernjem izlasku zatečene maloljetne osobe nakon 23 sata, što je zakonska odredba za mlađe od 16 godina.

U inspekciji je u tri trgovine i jednom ugostiteljskom objektu zatečeno pet maloljetnika kojima je prodano ili usluženo alkoholno piće i duhanski proizvodi.  Protiv odgovornih osoba radnji i ugostiteljskog objekta slijedi obavijest o počinjenom prekršaju nadležnom Državnom inspektoratu. Dva ugostiteljska objekta su prijavljena zbog prekoračenja radnog vremena, a protiv vlasnika još jednog ugostiteljskog objekta slijedi optužni prijedlog zbog reproduciranja preglasne glazbe.  

Dvije osobe mlađe od 16 godina zatečene su iza 23 sata bez pratnje roditelja ili punoljetne osobe. Dovedeni su u prostore policije gdje su ih preuzeli roditelji nakon poziva policije. Roditelji su upozoreni na kršenje odredbe članka 95. Obiteljskog zakona, a o čemu će se obavijestiti nadležni Centar za socijalnu skrb.

U sklopu akcije naglasak je stavljen i na nadzor vozača u prometu koji voze pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a što je čest uzrok prometnih nesreća. Od osam ukupno sankcioniranih vozača, jedan mladi vozač zatečen je kako upravlja automobilom snage motora veće od dopuštene.

Policijska uprava je dosad, u više navrata, provodila slične akcije usmjerene na zaštitu maloljetnih osoba, te obavještavaju građane kako će i dalje nastaviti s ovakvim aktivnostima na svom području.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist