Aktualno

Polaganjem vijenaca na Vjetrenom mlinu i Boninovu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca na Vjetrenom mlinu i Boninovu obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika pobjedi na Vjetrenom mlinu u Stupi, a potom i kod Spomen-križa na groblju Boninovo, u srijedu je povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odana počast svim stradalim i poginulim braniteljima te svim civilnim žrtvama Domovinskog rata.
Župan Nikola Dobroslavić je u svom obraćanju kod Spomenika pobjedi podsjetio na teške, ali ponosne dane u kojima je oslobođen hrvatski teritorij od agresora i stvorene pretpostavke za stvaranje moderne hrvatske države.
– Taj 5. kolovoza je dan kada se prisjećamo svih naših poginulih i stradalih branitelja, civilnih žrtava rata i njihove žrtve koja nam je omogućila slobodu. Njima smo vječno zahvalni, kao i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu koji je zacrtao put neovisne Hrvatske. Nažalost i danas smo svjedoci iznošenja ideja o tzv. Velikoj Srbiji, a u tom smislu se najavljuje i nekakav aerodrom pokraj Trebinja koji nema nikakvu gospodarsku ni ikakvu drugu opravdanost, ali zato ima političke razloge. Danas smo članica EU i NATO saveza, a uvijek ćemo biti na oprezu od nekakvih posezanja za onim što je naše i što smo izborili – rekao je župan Dobroslavić.
Gradonačelnik Franković istaknuo kako je iznimno važno očuvati sjećanje na sve branitelje koje su položili vlastite živote na Oltar Domovine.
– Puno života je dano za slobodu naše Domovine. Upravo zato se trebamo trajno prisjećati svih onih koji su svoje živote položili za Hrvatsku, za mir i neovisnost. Također, kroz brojne obljetnice pa tako i ovu prisjećamo se obitelji svih žrtava rata, čija je patnja i bol i danas zasigurno najveća – naglasio je gradonačelnik Franković dodavši kako je obol branitelja u razdoblju kada se branila Hrvatska neprocijenjiv.
U sklopu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u četvrtak će u dubrovačkoj katedrali u 20 sati biti održana i Misa za Domovinu.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist