Crna kronika

Pokušali švercati strane državljane

mup palma policija128

Prošli vikend dovršena su istraživanja nad 28-godišnjakom iz Podgore i 35-državljaninom Srbije koji su osumnjičeni za kaznena djela protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice.

Mlađi osumnjičeni tereti se kao je za novčani iznos organizirao nezakonito prebacivanje četvoro državljana Kosova koji su 29. listopada zatečeni u autobusu na liniji Vitaljina – Dubrovnik.  

Drugi slučaj dogodio se 2. studenog kada su u brdu iznad Vitaljine policijski službenici uočili državljanina Srbije i tri državljana Kosova, koji su se ukrcali u vozilo kojim je upravljao 35-godišnji državljanin Srbije. Uhićeni su i dovedeni u prostorije policije zbog sumnje u ilegalni prelazak državne granice. Dogovorno ih je za određenu novčanu naknadu trebao prevesti do Dubrovnika.

Nakon dovršenih kriminalističkih istraživanja, 28-godišnjak i 35-godišnjak su uz kaznene prijave dovedeni pritvorskom nadzorniku PU dubrovačko-neretvanske, dok je osmorici državljana Srbije i Kosova određena zabrana ulaska i boravka u RH u trajanju od jedne godine te je pokrenut postupak readmisije u Republiku Crnu Goru.

Pročitajte još

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist

ZAVRŠENO KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE 61-godišnjak kružnom prevarom ukrao gotovo 28 tisuća eura

Dulist