Crna kronika

POGINULA 21 OSOBA Dvoje Hrvata ozlijeđeno u nesreći kod Venecije, muškarac u teškom stanju

Venecija Ilustracije 1

U tragediji koja se dogodila kod Venecije, u kojoj je turistički autobus sletio s nadvožnjaka i zapalio se, poginula je najmanje 21 osoba. Među njima su i djeca, a 15 ih je ozlijeđeno. Neki su u vrlo teškom stanju prevezeni u nekoliko bolnica. Kako doznaje HRT, među ozlijeđenima je dvoje hrvatskih državljana, žena i muškarac koji je u vrlo teškom stanju.

Nesreća se dogodila u utorak navečer u gradu Mestre, samo 9 kilometara od središta Venecije, kada je autobus s turistima udario u zaštitnu ogradu na nadvožnjaku, zatim se prevrnuo i pao s visine od 10-ak metara na krov. Pri padu u autobusu su se zapalile električne baterije jer je vozio na struju, zbog čega su neki putnici zadobili opekline. Na mjesto nesreće dojurile su brojne vatrogasne ekipe koje su režući dijelove autobusa spašavale ozlijeđene putnike.

– Podignuli smo autobus kako bismo bili potpuno sigurni da ispod njega nema još ljudi. Kao što ste vidjeli, okrenuo se na krov. Udar je bio strašan jer je pao s više od 10 metara, rekao je Mario Luongo, zapovjednik venecijanskih vatrogasaca. Te kobne večeri autobus se vraćao iz povijesnog središta Venecije i u kamp Margheri prevozio turiste, među kojima su bili Ukrajinci, Francuzi, Nijemci, dvoje Hrvata. Ozlijeđeni su prevezeni u pet regionalnih bolnica, a četvero je u teškom stanju te se i dalje nalaze na odjelu intenzivne njege.

– Ovdje je 19 mrtvih, dvoje je umrlo u bolnici, tako da je ukupno poginula 21 osoba. Neki od ozlijeđenih su dobro, neki su kritično u Padovi, neki su opečeni. Četvero djece je poginulo, rekao je Luigi Brugnaro, rekao je Luigi Brugnaro, gradonačelnik Venecije. Gradonačelnik je proglasio dan žalosti. Izvor: HRT

Pročitajte još

UBOJSTVO U POKUŠAJU NA KORČULI Nožem nasrnuo na izvanbračnu suprugu i teško je ozlijedio

Dulist

Državljanin BiH (36) vozio s 3 promila alkohola

Dulist

Vozio po Lastovu alkoholiziran i pod utjecajem droga

Dulist