Crna kronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA Ukrajinka namjerno prouzročila stečaj, ‘priskrbila’ s partnerom veliki novac

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je, nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Dubrovniku optužnicu protiv prvookrivljene državljanke Republike Ukrajine (1983.) i drugookrivljenog državljanina Republike Srbije.

Protiv prvookrivljenice je podignuta optužnica zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju u stjecaju s kaznenim djelom prouzročenje stečaja, a protiv drugookrivljenika zbog počinjenih kaznenih djela pomaganja u zlouporabi povjerenja u gospodarskom poslovanju u stjecaju s kaznenim djelom pomaganja u kaznenom djelu prouzročenja stečaja, navodi se u priopćenju DORH-a.

Okrivljenicima se stavlja na teret da su postupali u dogovoru, odnosno da je prvookrivljenica kao direktorica jednog trgovačkog društva, registriranog na području Dubrovačko-neretvanske županije, postupala protivno interesima društva i obvezi vođenja poslovanja društva s pozornošću urednog i savjesnog gospodarstvenika.

Tereti ju se da je postupala s ciljem da drugookrivljeniku priskrbi nepripadnu korist u značajnom iznosu na štetu trgovačkog društva kojeg zastupa, ujedno i u cilju da imovinu trgovačkog društva u pretežitom i esencijalnom dijelu; putem kojeg se odvijalo poslovanje; izmjesti iz trgovačkog društva, na štetu buduće stečajne mase, zbog izvjesne nesposobnosti za plaćanje i stečaja, i na štetu vjerovnika trgovačkog društva.

Okrivljenicu se tereti da je sklopila ugovor o prijenosu poslovnih udjela u drugom trgovačkom društvu i prenijela isto imovinsko pravo na drugookrivljenika, koji joj je svjesno pomagao u činjenju kaznenih djela, pa je iz ugovora o prijenosu poslovnih udjela drugookrivljenik stekao nepripadnu korist u iznosu od 7.959.719,83 kune, u razlici nominalne vrijednosti poslovnih udjela i ugovorom preuzete obveze otplate zajmova. Pretežna imovina društva je, u nominalnoj vrijednosti od 25.970.000,00 kuna, tako prenesena na drugog, na štetu buduće stečajne mase trgovačkog društva nad kojim je, uslijed tih radnji prvookrivljenice uz pomoć drugookrivljenika prouzročena nesposobnost za plaćanje u trgovačkom društvu i nad njim je 19. svibnja 2020. nadležni trgovački sud otvorio stečaj.

Pročitajte još

NA KORČULI Kod 38-godišnjaka pronađeno preko pola kilograma marihuane

Dulist

BIZARNO 31-godišnjakinja se lažno predstavljala i tražila lijekove – hipnotike

Dulist

Provalio u kuću 73-godišnjaka u Metkoviću i ukrao mu novac. Pronađen je i uhićen

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija