Aktualno

POČELE SMJENE Zrinka Raguž nova predsjednica Upravnog vijeća Lokruma

zrinka raguz011

Zrinka Raguž, inače gradska pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, nova je predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum. Raguž je na to mjesto imenovao gradonačelnik Mato Franković, nakon što je razriješio dosadašnjeg predsjednika Zorana Obradovića. Inače, Obradović je za DuList istaknuo kako je razrješenje zatražio sam, odnosno kako je  zamolio gradonačelnika da ga razriješi zbog poslovnih razloga.

-Ovdje zbog poslovnih obveza neću biti mjesecima pa smatram da je bolje da u Upravnom vijeću bude netko tko će biti aktivniji – rekao je Obradović kratko za DuList.

No, nije Raguž jedina nova članica ovog Upravnog vijeća. Franković je naime, smijenio skoro sve dosadašnje predstavnike Gradske uprave. Tako u ovom tijelu više ne sjede HDZ-ovci Emilio Puljizević i Zlatko Begušić, a iz prijašnjeg je saziva ostala samo Nikolina Korać. Novim članovima su uz Raguž imenovani i Niko Pavlović, bivši gradski pročelnik za financije  te Martina Skopljaković, predstojnica dubrovačkog područnog ureda Hrvatskog mirovinskog osiguranja. Pavlović je, podsjetimo, postao i savjetnikom gradonačelnika za pitanja proračuna i financija.

Iz Gradske uprave najavili su kako se promjene očekuju i u drugim upravnim vijećima i nadzornim odborima.

-Gradonačelnik Mato Franković, sukladno Zakonu o lokalnoj i regionalnoj samoupravi, u naredna dva mjeseca izvršit će promjenu članova upravnih vijeća i nadzornih odbora. Sukladno navedenom, izmijenjeni su i članovi Upravnog vijeća Javne ustanove Rezervat Lokrum – ističu za DuList iz Grada Dubrovnika.

 

Pročitajte još

OPASNA ZARAZNA BOLEST U HRVATSKOJ Ima li kod nas opasnosti od infekcije virusom Zapadnog Nila?

Ivana Mijić Vulinović

ŽALE SE U SUSJEDSTVU Debalk od sezone u Crnoj Gori, najgora sezona u Budvi ikad!

Dulist

NEDJELJNI ĐIR PO GRADU Pogledajte tko je sve bio na špici

Dulist