GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad pregled

Napreduju radovi, krenuo promet preko Mirinova

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja i dalje napreduju sukladno utvrđenoj vremenskoj dinamici. U tijeku je izrada armiranobetonskih zidova na cijeloj trasi s donje strane ceste koja vodi do Pobrežja, kao i pripadajući zemljani radovi odnosno radovi iskopa i nasipa. Iskopi za probijanje nove trase ceste kroz brdo prethodno su u potpunosti završeni, a trenutno je na samoj prometnici u tijeku izvedba zaštite pokosa geotehničkim sidrima i nanošenjem slojeva mlaznog betona.

Na novoj cesti koja je jedan od kapitalnih projekata gradske uprave Grada Dubrovnika, završeni su radovi na sanaciji i uređenju pokosa iznad ceste Mokošica-Lozica pa je danas dionica preko Mirinova otvorena za sav promet. Glavni ciljevi ulaganja u ovu prometnu investiciju jesu prije svega omogućavanje preduvjeta za stvara¬nje nove stambene zone na Pobrežju te izgradnja dvotračne ceste do Gornjih sela koja bi to područje povezala s Dubrovnikom.

Povezivanjem s Gradom, Gornjim selima bi se omogućili uvjeti za daljnji gospodarski i ruralni razvoj, dok bi se na području Pobrežja u skorije vrijeme realizirao planirani projekt uređenja Park ‘n’ Ride parkirališta, prvog takvog na krajnjem jugu Hrvatske.

Cesta most Pobrezje

Cilj je očuvanje radnih mjesta u JGP Libertas

Sastanak na temu poslovanja Libertasa d.o.o. za prijevoz putnika održan je proteklog ponedjeljka u Uredu gradonačelnika. Uz gradonačelnika Mata Frankovića i direktora Libertasa Antu Vojvodića, sudjelovali su i načelnici općina Ston, Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka, Konavle i Mljet te su svi upoznati s teškim financijskim stanjem u društvu. Kako je zaključeno na sastanku, u ovom je trenutku cilj mjera racionalizacije poslovanja očuvanje radnih mjesta, kao glavni prioritet. Napravljene su financijske analize i poduzeti svi potrebni koraci kako bi se Libertas d.o.o. financijski stabilizirao do kraja godine. U tom su smislu predložene i dodatne mjere štednje čija je osnovna namjena očuvanje radnih mjesta i opstanak društva.

libertas sastanak

Odobreno 571 tisuća kuna subvencije gospodarskim subjektima

Subvenciju za pokriće dijela troškova najma poslovnog prostora za gospodarske subjekte na području grada Dubrovnika za mjesec svibanj ostvarila su 242 gospodarska subjekata te će Grad navedenu mjeru subvencionirati u ukupnom iznosu od 571.073,53 kune. Riječ je o subvencijama Grada Dubrovnika u sklopu donesenih mjera financijske pomoći gospodarstvenicima za prevladavanje krize uzrokovane koronavirusom, a sredstva će biti isplaćena do kraja tjedna. Prethodno je za travanj već isplaćeno 433.124,66 kuna za 190 gospodarskih subjekata. Korisnici mjere dužni su za mjesec lipanj dužni dokaz o uplati najma poslovnog prostora dostaviti najkasnije do do 30. lipnja jer im se u protivnom neće moći isplatiti potpora za idući mjesec.

Uvjeti, kriteriji i načini isplate subvencija pravnim i fizičkim osobama definirani su Odlukom o dodjeli ovih subvencija i to u iznosu do maksimalno 2.500 kuna mjesečno za razdoblje travanj, svibanj i lipanj. Odredbe ove odluke nisu se odnosile na gospodarske subjekte koji imaju sklopljene ugovore o najmu poslovnih prostora u vlasništvu ili suvlasništvu Grada Dubrovnika, na koje se odnosi mjera smanjenja zakupnine za iznos od 50 posto.

dubrovnik

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 17.lipnja 2020.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist