AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

pregled grad 2

Smanjene plaće i komunalna naknada, uštede na rasvjeti

U vremenu neizvjesnosti i financijske nesigurnosti za građane Grada Dubrovnika, gradonačelnik Mato Franković donio je više mjera racionalnog trošenja proračunskih sredstava u narednom razdoblju. Svim službenicima Grada Dubrovnika, uključujući i ustanove u vlasništvu Grada, od 1. travnja umanjit će se plaće za 10%, a mjera će biti na snazi do financijskog oporavka. Druga mjera odnosi se na obveznike plaćanja komunalne naknade koja će se umanjiti za 15 posto, i to svim korisnicima – fizičkim i pravnim osobama. Prihod proračuna po ovoj osnovi umanjit će se za 7,5 milijuna kuna. Umanjeni računi korisnicima će početi pristizati već ovaj tjedan, dok će se svima onima koji su već uplatili komunalnu naknadu za prva tri mjeseca izraditi umanjenje u odnosu na obvezu. Tijekom narednog tromjesečnog razdoblja i javna rasvjeta će se regulirati na način da će raditi smanjenim intenzitetom, kako bi se postigle željene uštede u potrošnji električne energije. Na cijelom gradskom području smanjit će se broj upaljenih rasvjetnih tijela uz zadržavanje osnovne funkcije javne rasvjete, a u povijesnoj jezgri isključena je ambijentalna rasvjeta. Grad Dubrovnik kontinuirano provodi mjere za zaštitu svojih građana od epidemije koronavirusa, ali i mjere za pomoć socijalno ugroženim osobama te ranjivim skupinama. Stoga će u nadolazećem razdoblju predstaviti paket mjera, a koje će prepoznati one građane koji su ostali bez svojih radnih mjesta zbog krize izazvane epidemijom koranavirusa.

grad 1

Završeni skalini u Ulici Padre Perice

Završeni su radovi na izgradnji nastavka skalina u Ulici Padre Perice, na njezinom najvišem dijelu, od spoja s ulicom Od Gaja pa do spoja s državnom cestom D8, odnosno ulicom Gornji kono. Izgradnjom skala omogućena je pješačka komunikacija stanovnicima koji imaju svoje objekte uz državnu cestu s naseljem Gruž, a olakšan je i pristup autobusnim stajalištima na državnoj cesti D8 kojom prometuju autobusne linije 3 i 3A. Dodatno su izvedeni i radovi proširenja i uređenja pet novih parkirališnih mjesta, i to na predjelu kod kućnog broja 54, u blizini ‘posljednjeg’ nebodera. Radove je izvela tvrtka Gradnja plus d.o.o. iz Dubrovnika, a ukupna vrijednost investicije iznosi 550 tisuća kuna s PDV-om.

skalini padre perice 1

Preuzimanje propusnica

Sukladno odluci nacionalnog stožera civilne zaštite od 23. ožujka vezano za zabranu napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka, osobama koje iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama ili nužne kupnje hrane i osnovnih medicinskih potrepština moraju otići izvan područja Grada Dubrovnika, propusnica će se izdati e-mailom temeljem zahtjeva dostupnog na internetskoj stranici www.dubrovnik. hr. Popunjeni zahtjev potrebno je dostaviti na propusnica@dubrovnik. hr, a za sve upite otvoren je besplatan telefon 0800 8182 svakim danom od 8 do 20 sati. Ističemo da se propusnice neĆe izdavati za napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka radi odlaska u trgovinu na području druge općine ili obiteljske posjete koji u ovom trenutku nisu od vitalnog značaja.

Aktualnosti Grada Dubrovnik iz tiskanog izdanja DuLista od 25. ožujka 2020.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist