Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

tjedni pregled

Bespovratna sredstva za drvored na Vojnoviću i zeleni pojas oko Grada

Grad Dubrovnik nastavlja ulaganja u zelenu infrastrukturu i to projektima ozelenjivanja ulica Iva Vojnovića i Uz Posat uz bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 553 tisuće eura. Drvorednom sadnjom 60 stabala uz rub ulice Ulica Iva Vojnovića, ova će se ulica povezati s Ulicom kralja Tomislava, u kojoj je već predviđen sadnja novog drvoreda, također financirana bespovratnim sredstvima. Planirano je i ozelenjivanje drvorednom sadnjom uz postojeću skalinadu ulicom Uz Posat te vraćanje nestalog drvoreda i zelenog tunela te uređenje i ozelenjivanje vidikovca. Procijenjena vrijednost projekta je 348.125,00 eura, a dodijeljena bespovratna sredstva iznose 278.500,00 eura, odnosno 80 posto ukupnog iznosa. Uz nedavno predstavljene projekte sadnje novih drvoreda na području Gruža i Lapada, u financiranje putem mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizma) već je uključeno uređenje parka Gradac kao i rekonstrukcije parkova u Pilama i ispod platane na Brsaljama.

drvored gruz

Treća obitelj s više djece uskoro će useliti u gradski stan

U novoobnovljen stan u Ulici Prijeko uskoro će useliti višečlana obitelj, u sklopu jedinstvenog programa Dubrovačke stanogradnje i sukladno prvom hrvatskom Planu upravljanja povijesnom jezgrom. U stanu površine 60 metara kvadratnih odrađeni su građevinsko-obrtnički radovi na podovima, zidovima i stropovima te instalaterski radovi koji su obuhvatili radove na dovodnoj mreži kao i cjelokupno novu internu mrežu instalacija – elektroinstalacije, vodovod i odvodnju te klimatizaciju. Ukupna vrijednost projekta iznosi 117 tisuća eura i u cijelosti je osiguran iz Proračuna Grada Dubrovnika. Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre. Dva stana su prethodno već uručena korisnicima i u njih su uselile dvije obitelji s ukupno devetoro djece.

U pripremi je javni natječaj za izvođenje radova na uređenju još tri gradska stana za što je u gradskom proračunu osigurano dodatnih 420 tisuća eura.

gradski stan prijeko1

Grad oprema vanjska sportska igrališta u Gospinom polju

Grad Dubrovnik pokrenuo je proces javne nabave za radove na uređenju i opremanju vanjskih sportskih terena u Gospinom polju. Rok za dostavu ponuda je 17. lipnja, a procijenjena vrijednost nabave je 220 tisuća eura bez PDV-a. Početak radova očekuje se u drugoj polovici godine. Projektom se planira renovacija vanjskog igrališta podijeljenog na dva dijela – nogometno i košarkaško, smještenog uz samu Sportsku dvoranu, s ciljem unapređenje sportske infrastrukture Grada i osiguranja adekvatnih uvjeta za trenažni i natjecateljski proces sportskih klubova. Gradu Dubrovniku već su ranije, putem Javnog poziva Ministarstva turizma i sporta, odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 199.084,00 eura za ove radove, dok će se preostali iznos osigurati iz vlastitih sredstava.

vanjsko igraliste gospino polje

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 5. lipnja 2024.

Pročitajte još

STRES U GUŽVAMA Pavela: Pomoći drugom vozaču stvara osjećaj mira i ugode

Dulist

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist