AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad dubrovnik
destinacija grad dubrovnik
Dubrovnik u Dubaiju proglašen vodećom svjetskom obalnom gradskom destinacijom

Dubrovnik je na svečanoj final­noj ceremoniji ovogodišnjih nagrada World Travel Awards 2023, održanoj u Dubaiju proglašen Vodećom svjet­skom obalnom gradskom destinaci­jom u 2023. (World’s Leading Seaside Metropolitan Destination 2023) čime je zaokružena niska prestižnih nagrada i priznanja koje je Grad Dubrovnik osvo­jio u tekućoj godini.

Finalna večer World Travel Awards 2023 održana je u petak navečer u čuve­nom Burj Al Arabu, jednom od najluk­suznijih hotela na svijetu, a Dubrov­nik je nosio dvije nominacije: Vodeća svjetska destinacija za krstarenja 2023. i Vodeća svjetska obalna gradska desti­nacija u 2023., osvojivši nagradu za potonju. Dubrovnik je nagradu osvo­jio glasovima profesionalca u turizmu, medija i turističkih potrošača u oštroj konkurenciji s američkim Miamijem, portugalskim Lisabonom, južnoafrič­kim Capte Townom, australskim Per­thom, domaćinom Dubaijem, indone­zijskom Jakaratom, Šangajem i grčkom regijom Attica.

Šampion hrvatskog turizma već je ove godine ponio titulu najboljeg veli­kog hrvatskog grada za život, ali i naj­boljeg u Smart City kategoriji. Dobit­nik je i četiri međunarodne turističke nagrade: ‘Meeting Star’ u kategoriji srednjih destinacija za održavanje kongresa, ‘Best Leisure Destination for Groups’, ‘Europe’s Leading Cruise Destination 2023’ i ‘Europe’s Leading Seaside Metropolitan Destination’ te je proglašen petim najsigurnijim svjet­skim i najsigurnijim europskim gra­dom kao i jednom od deset najsretni­jih svjetskih destinacija za putovanja.

Sve ove nagrade poticaj su Gradu Dubrovniku i par­tnerima za nastavak strateških aktivnosti koje vode daljnjem učvršćivanju pozicije globalno prepozna­tog promotora odgovornog upravljanja destinaci­jom na putu prema trajnoj održivosti.

ryanair

Čak 18 direktnih linija s Dubrovnikom od iduće godine uvodi Ryanair

Zračni prijevoznik Ryanair u dubrovačkoj Zračnoj luci Ruđer Boško­vić otvara svoju bazu, a od iduće godine Dubrovnik će direktno biti povezan s 18 destinacija. U sezoni 2024./2025. postojeće linije prema Beču i Dublinu bit će aktivne i tijekom zime dva puta tjedno, kao i nova direktna linija za London. Uz ove, Ryanair će Dubrovnik od travnja povezivati s Berlinom, Kra­kowom, Milanom, Parizom, Poznanom, Rimom, Stockholmom, Helsinkijem, Memmingenom, Wroclawom, Oslom, Düsseldorfom, Brusselsom, Baden- Badenom i Manchesterom.

‘Promocija Dubrovnik s ovolikim brojem novih linija odjednom iznimka je i za poslovanje Ryanaira, što svje­doči o tome koliko im je to važno, a cjelogodišnje linije su nešto što nas izuzetno veseli i zahvaljujemo svima koji su bili uključeni u ovaj proces, to za Dubrovnik puno znači. Hotelijeri i ugostitelji sada mogu na vrijeme pri­premiti svoju ponudu za iduću zimu. Sve ovo dodatan je poticaj i za naš rad jer time ostvarujemo naš cilj održivo­sti i cjelogodišnjeg turizma’, kazala je zamjenica dubrovačkog gradonačel­nika Jelka Tepšić.

Direktor Zračne luke Viktor Šober, istaknuo je važnost postignutog dogovora za cjelokupno dubrovačko gospodarstvo.’Naš glavni cilj je bila zima i to smo osigurali s tri cjelogodiš­nje linije – Beč, London i Dublin.

Što se tiče Zračne luke mi smo napravili taj prvi iskorak, a sada je na turistič­kom i uslužnom sektoru da na temelju ovih dogovora pripreme ponudu kako bi grad bio življi i tijekom zime. Ovim dogovorom Dubrovnik zaista radi jedan dodatni iskorak u turističkom segmentu i profilira se kao ‘city break’ destinacija’, kazao je Šober.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 16. prosinca 2023.

Pročitajte još

IZ GRADA PODSJEĆAJU U tijeku je završno testiranje sustava zone posebnog prometnog režima

Dulist

400 TISUĆA STANOVA U RH JE PRAZNO Bačić: Nacionalni plan stambene politike biti će donesen do kraja godine

Dulist

Carmen Miloglav i ove sezone u Ragusi!

Dulist