GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

pregled tjedna

DOM UMIROVLJENIKA Gradonačelnik obišao radove rekonstrukcije Hotela Gruž

U tijekuje izvođenje prve faze radova na rekonstrukciji i dogradnji Hotela Gruž u dom za starije i nemoćne tipa hotel, koja podrazumijeva demontažu objekta u sklopu koje je uklonjen i krov postojeće građevine. Naime, nakon 51 godinu ovo će biti prvi novi dom umi­rovljenika u Dubrovniku, a investicija je vrijedna oko 13,5 milijuna kuna.
— Ovo je prva ovakva investicija ove gradske uprave, ali ne i jedina s obzi­rom da smo u završnoj fazi izrade doku­mentacije za novi dom umirovljenika ispod Opće bolnice, koji će moći pri­miti više od 200 korisnika – istaknuo je gradonačelnik Franković.
Sukladno glavnom projektu, novi dom umirovljenika u Gružu, imat te ukupno 48 ležajeva u 32 smještajne jedinice i to 16 jednokrevetnih soba, 13 dvokrevetnih i tri apartmana. Predviđene su i tri jedno­krevetne sobe za osobe s invaliditetom, odnosno osobe smanjene pokretljivosti, smještene u suterenu objekta.

Prenamjenom postojeće građe­vine, novi dom će imati iskoristiv i adekvatan prostor za dubro­vačke umirovljenike.

c Dom Gruz obilazak8 1

PROMETNA INFRASTRUKTURA Završena izgradnja nogostupa od Orašca do Zatona

Od naselja Orašac, skretanja za Čerjan pa do Zatona Velikog sada se može sigurno pješice. Naime, zavr­šeni su radovi na izgradnji nogo­stupa na ovoj 750 metara dugoj dio­nici uz državnu cestu D8, što je još jedna investicija Grada Dubrovnika u sigurnost pješaka i povezanost nase­lja. Radovi su se provodili paralelno s projektom izgradnje sustava vodoop­skrbe i odvodnje na području Orašca, vrijednim 28 milijuna kuna. Osim izgradnje nogostupa izvedena je i pri­prema za postavljanje rasvjetnih stu­pova na cijelom potezu, a što uključuje izvedbu podzemne instalacije i teme­lja stupova javne rasvjete. Vrijednost zahvata, s PDV-om, iznosi 623.000,00 kuna. Izgradnjom ovog dijela nogo­stupa te rekonstrukcijom tri kilometra duge državne ceste od Zatona Velikog do Štikovice, kao i prošle godine izgra­đenim križanjem u Zatonu, omogu­ćena je kontinuirana pješačka komu­nikacija na cijelom potezu od Orašca do Štikovice, a što će uvelike doprini­jeti sigurnosti mještana i turista, ali i samoj kvaliteti življenja na ovom području.

Projektom izgradnje nogostupa od Orašca do Zatona, nastav­ljaju se ulaganja u cestovnu infrastrukturu koja omogućava sigurnost svih vozača i pješaka.

c Nogostup Orasac Zaton3 1

SUKLADNO RJEŠENJU UPRAVNOG ODJELA U Donjem Čelu uklonjene antena i bazna stanica

Radnje Grada Dubrovnika usmjerene prema uklanja­nju antenskog sustava sa zgrade u samom središtu Donjeg Čela urodile su plodom. Naime, postupajući prema Rješenju Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samou­pravu, Odsjeka za komunalno redarstvo, Hrvatski Telekom d.d. je uklonio komunikacijsku antenu i baznu stanicu sa zgrade koja se koristi kao ured Hrvatske pošte. Hrvatski tele­kom je, po nalogu Grada Dubrovnika, još u mjesecu ožujku 2020. godine obustavio odašiljanje mobilnog signala, a sustav koji od tada nije bio u funkciji sada je i konačno uklonjen.

Pokrenuti su pravni postupci za uklanjanje bespravno postavljenih antena i baznih stanica, među kojima su i sustavi na zgradi HEP-a u naselju Šipčine.

c 1619177792 1

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. travnja 2021.

Pročitajte još

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist

ČEP U PROMETU: Spojili se Župa i grad

Dulist

Ostvareno 2 milijuna noćenja, 11 dana ranije nego lani

Dulist