Sport

PEPE, ZA NAS SI ZLATNA! Pavić osvojila srebro na Europskom U23 prvenstvu

PEPE, ZA NAS SI ZLATNA! Pavić osvojila srebro na Europskom U23 prvenstvu

Petrunjela Pavić osvojila je srebrnu medalju na Europskom U23 prvenstvu u Budimpešti u kategoriji do 78 kilograma! U finalu je ipponom bila bolja Portugalka Patricia Sampaio. ‘Bravo Pepe’, poručili su iz Hrvatskog judo saveza.

Mlada Dubrokinja je na putu do finala svladala je ipponom Mađarku Sagi, a zatim wazarijem Španjolku Perez Gomez. Protiv Portugalke je Pavić dobro ušla u borbu, ali vrlo brzo je Samopaio došla do situacije koju koristi, baca Dubrovkinju na wazari, a zatim ju drži u zahvatu za zlato, dok Petrunjela završava dan velikim srebrom.

– Presretna sam i jako zadovoljna cijelim danom i nastupom u Budimpešti. Ovo mi je uspjeh karijere i stvarno sam prezadovoljna – rekla je Pavić, judašica Dubrovnik 1966., koja je sredinom listopada osvojila i zlatnu medalju u kategoriji do 78 kilograma na Europskom seniorskom kupu. Riječ je, inače, o njenom trećem zlatu s Europskih seniorskih kupova.

Dobar nastup u Budimpešti u subotu je upisao i Josip Bulić (do 90 kg). Mladi Dubrovčanin je došao do četvrtfinala, gdje je izgubio od Talijana Pirellija, a zatim u repasažu i od Nijemca Lenza.

 

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist