DuList IN

Pedeset godina Zračne luke Dubrovnik

Pedeset godina Zračne luke Dubrovnik

Prigodnom proslavom i pozdravni govorima danas je obilježeno 50. godina rada Zračne luke Dubrovnik.

Svečanost je otvorio Đani Stipaničev otpjevavši Himnu Republike Hrvatske uz pratnju Kvarteta Sorkočević, nakon čega je klapa Ragusavecchia izvela “Dubrovačka zvona”.

Prisutnima se tada obratio direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić. Iako nisam tu od samih početaka rada Zračne luke, već jako malo, želio bih se zahvaliti svim prisutnima, našim suradnicima, ostalim zračnim lukama, načelnicima i županima, te ponajviše i najbitnijima – upravo osoblju koje je zaposleno u Zračnoj luci – oni su naša snaga i pokretači – istaknuo je Tolić.

Načelnik općine Konavle pohvalio je rad Luke te kroz šalu dodao kako se Tolić, iako rođeni Imoćanin, odlično snašao u vodstvu ovog najbitnijeg objekta Konavala.

Mi smo, razmišljajući što ćemo napraviti u ovo humanitarno blagdansko doba, odlučili pomoći onima koji pomažu svima nama u županiji, a to je Opća bolnica Dubrovnik – istaknuo je Tolić, uručujući ček od 999 999, kuna doktoru Denisu Čerimagiću, te je uz to dodao i jednu kunu, kako bi, kaže  – donirali okrugli milijun.

Prigodni govor održao je i župan Nikola Dobroslavić, ističući kako je Luka ponos cijelog dubrovačkog kraja, pa čak i cijele Hrvatske, obzirom na njen rad u protekloj godini i rušenje davno postavljenog rekorda. Uz to je dodao, iako će se graditi Pelješki most, da je Dubrovnik bio i ostao primarno zračna destinacija, uz veliku ulogu upravo Luke Čilipi.

U zabavnom dijelu programa nastupili su još i KUD Čilipi s poskočicom Linđo, Mali Konavljani – dječji zbor Župe sv. Nikole Čilipi s voditeljicom Sanjom Kovačević  izvodeći pjesmu Sretan Božić Hrvatska te Dramska skupina OŠ Cavtat s votiteljicom Tajanom Martić, izvodeći recital Cavtatski advent.

Ragusavecchia je izvela još i Dubrovačku kolendu, dok je zdravičar Ilija Kesovija zdravicom pozdravio i pozvao sve prisutne na prigodni tratamenat za kraj proslave 50.-te godišnjice.
 

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist