Grad

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Više od 200 različitih projektnih prijedloga

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE Više od 200 različitih projektnih prijedloga

Participativno budžetiranje, koje postaje sve popularnije među građanima Dubrovnika, omogućuje lokalnom stanovništvu da samostalno definira prioritete i projekte za svoje zajednice u sklopu toga Grad Dubrovnik je objavio uspješan završetak radionica Participativnog budžetiranja.

Tokom proteklog tjedna, održane su radionice u gradskim kotarevima Mokošica i Ploče iza Grada, te u mjesnim odborima Mrčevo, Kliševo, Lopud i Koločep. Ove radionice su pružile građanima priliku da predstave svoje projektne ideje za unapređenje Grada Dubrovnika. Nastoji se osigurati transparentnost i uključivost u proces donošenja odluka o raspodjeli sredstava, dajući građanima mogućnost da aktivno sudjeluju u oblikovanju budućnosti svog grada.

Građani su bili aktivno uključeni u proces, te su do sada podnijeli više od 200 različitih projektnih prijedloga za raspodjelu javnih sredstava.

-projekti će biti podvrgnuti tehničkoj analizi kako bi se utvrdila njihova izvedivost. Potom će biti organizirano glasovanje, planirano za posljednji tjedan kolovoza i prvi tjedan rujna, putem platforme VOXPOPULI. Građani će biti pravovremeno obaviješteni o načinu glasovanja.

Radionice su također omogućile građanima da prepoznaju probleme i prepreke u svojim zajednicama te kroz dijalog pronađu načine za unapređenje kvalitete života u Dubrovniku.

Grad Dubrovnik je pozvao građane da prate informacije o projektu na web stranici www.zaboljigrad.hr, kao i putem društvenih mreža Facebook i Instagram, gdje će biti redovito objavljivane sve relevantne informacije.

Pročitajte još

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist

Dubrovnik domaćin konferencije KOKOSS

Dulist

Može li Viktorija Knežević pronaći garsonijeru u Gružu za 300 eura?

Dulist.hr