Aktualno

OVOG ČETVRTKA predavanje uz Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

prosvjed nasilje040 1

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije organizira predavanje pod naslovom „Rad sa ženama, žrtvama obiteljskog nasilja, u domu sv. Ana Rijeka“ koje će održati djelatnica doma sv. Ana, časna sestra Benedikta Krapić. Predavanje će se održati u četvrtak, 25. studenoga 2021., u gradskoj vijećnici u Dubrovniku, s početkom u 13:00 h.

Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije upravo provodi projekt „Osiguravanje sustava podrške za žene žrtve nasilja i žrtve nasilja u obitelji – Josipov dom” kojim će se osigurati trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije. Kako privremeno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja već djeluje, a po završetku projekta „Josipov dom, 2023. godine, bit će osigurano i trajno sklonište za žene žrtve obiteljskog nasilja s područja Dubrovačko-neretvanske županije pa će iskustva doma sv. Ana poslužit će kao vrijedan izvor informacija.

Sudionici ovog interaktivnog predavanja bit će članovi Povjerenstva za ravnopravnost spolova i Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama Dubrovačko-neretvanske županije u kojima su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, županijski vijećnici, predstavnici Centra za socijalnu skrb, Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, županijskog i općinskog suda, udruga civilnog društva, Sveučilišta u Dubrovniku i predstavnici medija. Na predavanju će sudjelovati i predstavnici Caritasa Dubrovačke biskupije, partnera u provedbi projekta Josipov dom.

Pročitajte još

[FOTO] Franković: Mislim da je dobro da plaža u Uvali Lapad ima svog koncesionara

Dulist

Atletska staza prijavljena na financiranje iz EU fondova

Dulist

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist