Aktualno

Ovo su najstariji dobitnici lutrije u povijesti

dobitnici promo

Svi sanjamo da će nam najnoviji loto rezultati u nekom trenu možda pokazati desetke milijuna eura koji nakon osvojene lutrije sjedaju na naš račun. Neki su takav ishod dočekali u poodmakloj dobi i susreli se s izazovima povećeg priljeva novca u stadiju života kad su to najmanje očekivali. Stoga smo se danas odlučili dotaknuti nekih od najstarijih dobitnika lutrije diljem svijeta i toga kako su im se životi izvrnuli naopačke nakon toga!

Nguyen Van Het

2010. godine, čovjek po imenu Nguyen postao je najstariji dobitnik na lutriji na svijetu s osvojenih 235.000 funti u dobi od 97 godina. Bio je tek siromašni seljak iz Vijetnama koji prije dobitka nije imao puno kontakta s kladionicama ili raznoraznim igrama na sreću koje su zastupljene u zapadnom društvu. Budući da je navikao na život u siromaštvu, bilo mu je dosta izazovno odlučiti što učiniti s novostečenim dobitkom. Kad su ljudi otkrili cifru koju je osvojio, pohrlili su k njemu tražeći novac, a Nguyen im je, kao izuzetno velikodušna, dao značajan dio novca.

Zabrinuti susjedi čak su morali uključiti lokalne dužnosnike kako bi spriječili Nguyena da daruje sav novac koji je osvojio. Svojim dobitkom Nguyen si je priuštio televizor, a uživao je i u mesu te čak osigurao vreću riže za sve u svom susjedstvu. Prije osvajanja nagrade, Nguyen i njegova supruga primali su financijsku pomoć zbog loših uvjeta u kojima su živjeli. Skromni je starac svoju sreću pripisao ‘sretnom novcu’ (Tet), odnosno sitnoj cifri koju je dobio od rođaka za lunarnu Novu godinu.

Gloria C. MacKenzie

85-godišnja Gloria C. MacKenzie drugi je najveći dobitnik na lutriji ikada! 2013. osvojila je veliki Powerball jackpot od nevjerojatnih 590 milijuna dolara. Od stvari koje si je priuštila nakon dobitka bila je i kuća na koju je potrošila 1.175 milijuna dolara. Nakon pobjede podijelila je nagradu sa svojim sinom Scottom. Međutim, tužba tvrdi da je Scott, pod utjecajem financijskog savjetnika po imenu Harry Madden, donio neke izrazito loše investicijske odluke koje su obitelj dovele do znatnih gubitaka. Gloria je optužila Maddena da je naplaćivao pretjerane naknade za savjete i vjerovala je da je loše upravljao njezinim novcem, što je rezultiralo minimalnim povratom. Nažalost, preminula je u veljači 2021. prije nego što je njezin pravni slučaj mogao biti okončan.

Dennis Banfield

Dennis Banfield radio je 40 godina kao električar za SWEB, South Western Electricity Board u Engleskoj. Bio je u mirovini gotovo 30 godina prije nego što ga je sreća pomazila u obliku jackpota u iznosu od 18 milijuna funti. Sretne je brojeve pogodio 2018. kad je imao 87 godina. Time je zadobio titulu najstarijeg dobitnika na lutriji u Ujedinjenom Kraljevstvu. Novac je odlučio podijeliti s kćerima i suprugom.

Unatoč tome što 18 milijuna funti nije malo, njegov se stil života nije previše promijenio. Štoviše, novostečeno bogatstvo mu je samo dalo dodatne resurse da svoj hobi majstora pretvori u nešto stvarno posebno. Čak i u postarijoj dobi, Dennis je nastavio doprinositi svojoj lokalnoj zajednici, što je u nekom trenu uključivalo i izradu velikih jaslica za lokalnu crkvu kada je imao 90 godina.

Izvori:
https://www.lottoexposed.com/4-oldest-lottery-winners/
https://www.thesun.co.uk/news/19493928/worlds-oldest-lottery-winner-sued-son-sad-twist/
https://www.bristolpost.co.uk/news/bristol-news/how-lottery-winner-dennis-turned-4839514

Pročitajte još

TAKSISTI HUMANITARCI Novo udruženje Taxi i Uber vozača Grada Dubrovnika

Dulist

UDARAN VIKEND Prometni kolaps u gradu, stanje na autocestama ništa bolje

Dulist

Ljetna škola brodogradnje na Lokrumu

Dulist