Kultura

‘OUTDOOR WALLS’ Lena Kramarić predstavlja svoje radove Bečanima

'OUTDOOR WALLS' Lena Kramarić predstavlja svoje radove Bečanima

Umjetnica Lena Kramarić u prosincu ove godine, a uz potporu Grada Dubrovnika i Dubrovačko neretvanske županije predstavlja svoje slikarske radove bečkoj publici na dvije samostalne izložbe pod zajedničkim nazivom Outdoor Walls.

Jedna se izlaže u The Gallery Steiner, svečano otvorenje je 13. prosinca u 19 sati, druga pak u AU Viennau, 15. prosinca, također u 19 sati.

Umjetnica o nazivu izložbe kaže: ‘Trenutno živim u Gradu, u Dubrovniku, okružena gradskim zidinama. Zidine za mene uz fizičku imaju i psihičku dimenziju. Slike na zidovima, u Beču su moj izlaz(ak) iz zidina, figurativno govoreći.

Također, Lena Kramarić sudjeluje na grupnoj izložbi gdje je kao jedina umjetnica koja nije iz Austrije izabrana među 10 finalistica nagrade za umjetnost pod nazivom “Slavljenje ženske raznolikosti”.

Ega: žene u središtu i bečki SPÖ Frauenvergeben, uz potporu Bečke edukacijske akademije, ove je godine po prvi puta organizirao Ega Women * Art Award. Nagrada se dodjeljuje ženskim umjetnicama za izvanredne umjetničke radove na temu “Žene * Tijelo * Slike”.

Odabrane umjetnice su: Asta Cink, Milla Edellman, Anna Josip, Vivien Kabar, Lena Kramarić, Larisa Leverenz, Evelyn Loschy, Julia Maurer, Astrid Rausch, Helene Trailer i Anna Weichselbraun.

Pročitajte još

KONCERT U CRKVI MALE BRAĆE Obilježeno 220 godina smrti Ivana Mane Jarnovića

Dulist

[FOTO] 40 GODINA UMJETNIČKOG RADA Gradonačelnik primio Branimira Vidića Fliku

Dulist

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist