Kultura

Otvorenje izložbe Vulka Hajdića ‘Svaki kamen – Vlahov znamen’

U suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, u sklopu Feste sv. Vlaha, u ponedjeljak 31. siječnja s početkom u 19 sati, umirovljenik i umjetnik Vulko Hajdić izložit će svoje fotografske radove u prizemlju Narodne knjižnice Grad. Izložba “Svaki kamen – Vlahov znamen” skup je je fotografskih radova namijenjenih upravo zaštitniku grada Dubrovnika, svetom Vlahu.

Vulko Hajdić, likovni zaljubljenik, kako ga naziva Ivan Viđen izložit će fotografije najrazličitijih zatečenih oblika na zidovima dubrovačkih kuća gdje svojom imaginacijom uočava lik sv. Vlaha.

Vulko Hajdić u spomenutim mrljama, šarama i drugim oblicima zatečenima na zidovima vidi lik dubrovačkoga Parca i nakon što ih je snimio predaje ih publici da ga i ona u njima vidi, a katkad joj i pomaže docrtavajući na fotografiju i poneki detalj (grad na ruci, biskupski štap…). – opisao je Viđen, povjesničar umjetnosti koji je ujedno i napisao predgovor za ovu izložbu.

Izložba će biti otvorena do 18. veljače.

Ulazak je slobodan uz predočenje valjane covid potvrde.

Pročitajte još

KONCERT U MALE BRAĆE Sv. Vlaho i Dubrovnik u riječi i glazbi dubrovačkih autora

Dulist

[FOTO/VIDEO] Prikazan film o trombunjerima, čuvarima Feste i tradicije

Dulist

Klasik ‘Ana Karenjina’ večeras na Velikoj Sceni!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija