Aktualno

Otvorena nadograđena OŠ Antuna Masle

orasac skola

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u pratnji ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, otvorio je nove prostore Osnovne škole Antuna Masle.

Tom prigodom učenici te škole priredili su pravu malu svečanost za svoje goste, koje su obradovali svojim nastupima. Naravno ni ova svečanost nije prošla bez tradiocinalne Primorske svadbe.

Naime, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije iz programa 'Izgradnja objekata komunalne i društvene infrastrukture na hrvatskim otocima – CEB IV' te Grad Dubrovnik financirali su saniranje, nadogradnju i opremanje školske zgrade ukupne vrijednosti 6 milijuna kuna. Nadogradnja školske zgrade, odnosno kat i visoko potkrovlje, namijenjeno je učeničkim sportskim i izvannastavnim aktivnostima, a bit će na raspolaganju i za sve društvene i kulturne potrebe naselja Orašac.

Ovom nadogradnjom nastava će se u toj školi izvoditi u jednoj smjeni.

– Godine 1964. otvorili smo ovu školsku zgradu. Prvi ravnatelj bio je Stijepo Bakija. Prije nadogradnje imali smo samo prizemlje i 1 kat, a radili smo u dvije smjene. Često su niži razredi išli popodne u školu, što je predstavljalo problem jer su naša djeca putnici iz 11 mjesta. Ovom nadogradnjom dobili smo 3 nove učionice, zbornicu, sobu za roditelje, novi sanitarni čvor a u potkrovlju smo dobili veliku dvoranu za tjelesni ali i za razne zabave. To sve omogućilo nam je rad u jednoj smjeni. Nadamo se da će ova naša škola pridonijeti da mlade obitelji ostanu ovdje, a da se nove dosele – istaknula je ravnateljica škole Ines Ćoro.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlaušić istaknuo je na otvaranju kako je OŠ Antuna Masle treća škola u kojoj učenici nastavu polaze u jednoj smjeni.

– Nadamo se da ćemo do kraja godine početi s radovima na nadogradnji OŠ Mokošica i OŠ Montovjerna – naglasio je.

– Možete li zamisliti ljepše subote od ove. Dubrovnik je primjer kako Vlada želi pospješiti obrazovanje. Zato sam u Dubrovniku bio 5 puta. Želim zahvaliti gradonačelniku jer je toliko uložio u obrazovanje. Grad Dubrovnik grad je znanja, a svi mi želimo i da naša zemlja bude zemlja znanja, u kojoj će vladati jednake šansa za sve – naglasio je ministar Željko Jovanović poručivši okupljenima „Tjerajte djecu da trče, ne za ocjenama, već za znanjem“.

– Draga djeco hvala vam što ste nama namrgođenima, ozbiljnima vratili osmijeh na lice –  naglasio je ministar Branko Grčić prilikom otvaranja škole. Prostorije je blagoslovio fra Ivica Karasović.

Pročitajte još

OBAVIJEST IZ ELEKTROJUGA Tko je bez struje u ponedjeljak, utorak i srijedu?

Dulist

U SPOMEN GORANU KOMLENCU Više od 250 trkača sudjelovalo u utrci u Orašcu

Dulist

[FOTO] PREDSTAVLJEN ROMAN ‘BLANK’ Životna ispovijest glumca Feđe Štukana

Dulist