Kultura

Otvorena izložba Dubrovkinje Ivone Šimunović “After all” u Beču

Ivona Simonovic After all izlozba 3

U prestižnoj bečkoj Galeriji Frank svečano je otvorena izložba “After all” akademske slikarice Ivone Šimunović. Otvorenje je popraćeno umjetničkim razgovorom sa Simone Sentall, voditeljicom kolekcije TBA21, i kustosicom izložbe Jelenom Tamindžija Donnart.

Izložbu su posjetili brojni stručnjaci i ljubitelji suvremene umjetnosti, uključujući Marijanu Schneider iz Muzeja moderne umjetnosti Salzburg, Lisu Ortner-Kreil iz Kunstforum Wien, kao i Jaspera Sharpa, direktora Phileas austrijskog ureda za suvremenu umjetnost.

Izložba „After all“ dio je projekta Nomad, platforme za promociju umjetnika iz Hrvatske i susjednih zemalja, te prikazuje novu seriju radova Ivone Šimunović. Umjetnica se kroz prepoznatljive apstraktne forme bori protiv prolaznosti vremena, koristeći intuitivne poteze kista i bogate slojeve uljane boje. Kustosica Jelena Tamindžija Donnart usporedila je njezin rad s emotivnim pejzažima, ističući snagu boje i slojevitost tehnike.

Ivona Šimunović rođena je u Dubrovniku 1979. godine gdje je završila srednju Umjetničku školu Luke Sorkočevića. Diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2002. u klasi Zlatka Kauzlarića Atača. Izlaže na samostalnim i grupnim izložbama. Od 2020. radi kao kustos pedagog u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik gdje sudjeluje u osmišljavanju, organizaciji i realizaciji edukativnog programa Umjetničke galerije Dubrovnik.

Izložba će biti otvorena do 17. rujna.

Pročitajte još

OTKAZANO Nastup KUD ‘Stjepan Radić’ u Slanomu

Dulist

VANDA ĐANIĆ O POVRATKU U ORKESTAR Nemam osjećaj da sam ikada otišla!

Ivana Mijić Vulinović

Senzacionalni Claudio Constantini nastupa na Epidaurus Cavtat Festivalu

Dulist