Grad

OTKAZAN UGOVOR ZA STOLOVE I STOLICE ‘Lajk’ ostao bez javne površine zbog ubacivača

prijeko GRAD KROVOVI002

Gradonačelnik  Mato Franković otkazao je ugovor o zakupu javne površine društvu Stabulum d.o.o., a kojim se koristio ugostiteljski objekt ‘LAJK’ smješten na Prijekomu.

Otkaz ugovora o zakupu javne površine od 16,80 metara kvadratnih za postavljanje ugostiteljskih stolova i stolica ispred objekta ‘LAJK’, ističu iz Grada Dubrovnika, izjavljen je iz razloga jer su djelatnici objekta na Stradunu, ispred Dropčeve ulice, s jelovnikom u ruci zaustavljali prolaznike nudeći im usluge ugostiteljskog objekta.

Time je počinjen prekršaj iz članka 36. Odluke o zakupu javih površina Grada Dubrovnika i članak 11. Ugovora o zakupu javne površine od 28. rujna 2022. godine, a navedeno su dana 20. siječnja 2023. godine postupanjem na terenu utvrdili djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, o čemu su izdali službenu zabilješku. Člankom 11. Ugovora o zakupu javne površine, između ostalog, definirano je da se zakupnik ne smije svoju ponudu reklamirati putem gastro informatora (ubacivača) izvan predviđene površine.

Društvo Stabulum d.o.o. obvezno je prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine ispred objekta na Prijekomu odmah po primitku otkaza. Ako to propusti napraviti, otkaz će izvršiti putem trećih osoba koje odredi Komunalno redarstvo. Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije isteka roka od 30 dana d postupanja po obvezi iz otkaza ugovora.

Ovom otkazu ugovora o zakupu javne površine prethodio je i otkaz ugovora u rujnu 2022. kojim je otkazan ugovor sklopljen u prosincu 2020. godine. Ukoliko dođe do trećeg otkaza ugovora o zakupu javne površine, ista će se oduzeti trajno.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist