Grad

OTKAZAN UGOVOR ZA STOLOVE I STOLICE ‘Lajk’ ostao bez javne površine zbog ubacivača

Gradonačelnik  Mato Franković otkazao je ugovor o zakupu javne površine društvu Stabulum d.o.o., a kojim se koristio ugostiteljski objekt ‘LAJK’ smješten na Prijekomu.

Otkaz ugovora o zakupu javne površine od 16,80 metara kvadratnih za postavljanje ugostiteljskih stolova i stolica ispred objekta ‘LAJK’, ističu iz Grada Dubrovnika, izjavljen je iz razloga jer su djelatnici objekta na Stradunu, ispred Dropčeve ulice, s jelovnikom u ruci zaustavljali prolaznike nudeći im usluge ugostiteljskog objekta.

Time je počinjen prekršaj iz članka 36. Odluke o zakupu javih površina Grada Dubrovnika i članak 11. Ugovora o zakupu javne površine od 28. rujna 2022. godine, a navedeno su dana 20. siječnja 2023. godine postupanjem na terenu utvrdili djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo Grada Dubrovnika, o čemu su izdali službenu zabilješku. Člankom 11. Ugovora o zakupu javne površine, između ostalog, definirano je da se zakupnik ne smije svoju ponudu reklamirati putem gastro informatora (ubacivača) izvan predviđene površine.

Društvo Stabulum d.o.o. obvezno je prestati se koristiti javnom površinom i ukloniti sve stolove i stolice s javne površine ispred objekta na Prijekomu odmah po primitku otkaza. Ako to propusti napraviti, otkaz će izvršiti putem trećih osoba koje odredi Komunalno redarstvo. Zakupnik može zatražiti ponovno zaključenje ugovora nakon otklanjanja okolnosti koje su dovele do otkaza ugovora, ali ne prije isteka roka od 30 dana d postupanja po obvezi iz otkaza ugovora.

Ovom otkazu ugovora o zakupu javne površine prethodio je i otkaz ugovora u rujnu 2022. kojim je otkazan ugovor sklopljen u prosincu 2020. godine. Ukoliko dođe do trećeg otkaza ugovora o zakupu javne površine, ista će se oduzeti trajno.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

KRITIKA S DRUŠTVENIH MREŽA: Novi ‘pametni’ semafor spojen produžnim kabelom i zalijepljeni izolir trakom

Dulist

REGIONALNI PRVACI NA PRIJEMU Gradonačelnik: Jug je sinonim Dubrovnika i sporta

Dulist

[FOTO] Premiještaju se knjige iz spremišta u svetom Luki u Državni arhiv Dubrovnik

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija